Kıdem Tazminatımı Alabilir miyim

ben harita teknikeri olarak 5 yıldır bir firmada calıştım. fakat son 7 alık maşımı ödemedi. isten ödemediği için ayrıldım. ayrılalı 6 ay oldu hala ödeyeceğim dediği halde ödemedi. maasım 1200 TL fakat ssk primim asgari ücretten yatıyor. ayrıca bir ayda aynı ssk numarasına iki ilde çalışıyor gösteriliyorum. biz devamlı devletın ihaleli işlerini yapıyoruz. yatan primlerin ikiside devletin işleri. iş yeri şu anda dükkanı kapattı. fakat faal olarak devletin işlerini yapmaya devam ediyor. maaşımı ve tazminat hakkımı alabilirmiyim. alırsam asgari ücretten mı alırım. elimizde herhangi bir maaş bordrosu ve yazılı belge yok. bizimki sadece sözlü anlaşma. teşekkürler kolay gelsin.

Ynt: kıdem tazminatımı alabilirmiyim

kıdem tazminatı ile ilgili süre aşımı 10 senedir dava açıp talep edebilirsiniz. ki 7 aydır maaş alamadım diyorsunuz böylece kıdem tazminatı alabilirsiniz. ödemeler banka yolu ile yapılıyorsa ispatlayıp gerçek maaşınız üzerinden ücretlerinizide alırsınız. ancak bütün bunları yapabilmek için iş mahkemesine gidip dava açmanız gerekir. bence bir avukata hemen danışın.

Ynt: Kıdem Tazminatımı Alabilir miyim

eksik yatan primler mahkeme tarafından işverene cezalı olarak tamamlattırılırmı

Ynt: Kıdem Tazminatımı Alabilir miyim

kandilci ' Alıntı:
eksik yatan primler mahkeme tarafından işverene cezalı olarak tamamlattırılırmı
SGK eksik ödenen kısmı faiziyle tahsil eder, ayrıca usulsüz işlem nedeniyle idari para cezası uygulanır.