Kıdem ve İhbar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
mrb benimde bir sorum var emeklilik için gün problemim yok yaşı bekliyorum çalıştığım kurumdan kıdem ve ihbarı nasıl hemen alabilirim

Not: Bu yazının başlığı admin tarafindan forum kurallarına uygun olmadığı için düzeltilmiştir.Lütfen Forum Kuralları'nı okuyunuz.

ihbarı alamazsın sadece emekli olurken istifa edip kıdem alabilirsin diğer türlü işveren seni çıkartırsa ihbar alırsın.teşekkürler.

Emeklilik şartlarından ikisini tamamlayanlar

Merhaba,
Emeklilik için kıdem tazminatı alabilmeniz için, sadece gün şartını tamamlamanız yeterli değildir, yıl şartınıda tamalamanız gerekliidri.
Konu daha önce forumda tartışılmıştır.Gereken açılama için aşağıdaki linke bakınız.

Tıklayınız

değerli kemal,
kişi yaş şartını da tamamlarsa zaten emekli olur. bu durumda da kıdem tazminatını hakeder. 1475 sayılı kanunun 14.maddesi 5.fıkrası aşağıdadır.

5. 506 Sayılı Kanunun 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (a) ve (b) alt bentlerinde öngörülen yaşlar dışında kalan diğer şartları veya aynı Kanunun Geçici 81 inci maddesine göre yaşlılık aylığı bağlanması için öngörülen sigortalılık süresini ve prim ödeme gün sayısını tamamlayarak kendi istekleri ile işten ayrılmaları nedeniyle, ...işçinin işe başladığı tarihten itibaren hizmet aktinin devamı süresince her geçen tam yıl için işverence işçiye 30 günlük ücreti tutarında kıdem tazminatı ödenir. Bir yıldan artan süreler için de aynı oran üzerinden ödeme yapılır.

Emeklilik şartlarından ikisini tamamlayanlar

Sayın ibrahinb
Yukarıdaki yazımda sadece yıl (yani hizmet yılı) ve prim ödeme gününden bahsettim, yaştan bahsetmedim.Bu üç şartı yerine getirenin emekli olacak, ve tazminatı da hak edeceğini bilmeyecek kadar bilgi ve tecrübesiz değilim.

Verilen linki ve cevapları okumadan, incelemeden sırf cevap yazmış olmak için cevap yazmayın. :!:

sayın kemal,
sinirden ismimi bile yanlış yazdınız. gereksiz alınmaları bırakalım. bilgisiz ve tecrübesiz olup olmadığınıza ben karar veremem.

doğrusu sizin verdiğiniz cevabı ben de düşündüm. ancak soru çok açık olmadığından yıl ve gün şartını yerine getirdiğini; yaştan beklediğini düşündüm. bu yüzden belki de size hitaben yazmamam gerekirdi.

sırf cevap vermek için de cevap vermedim. yan tarafda kaç yazı yazdığım gözüküyor. incelerseniz meramımı anlarsınız.

selamlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...