Kiralayan-Kiracı Anlaşmazlığı.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan URUM79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

URUM79

Fenomen Üye
Merhaba, mükellefe kira bedeli olarak kiralayan her ay düzenli fatura etmektedir. Kiracı işyerinden ayrılıp başka bir adrese taşınmıştır. Fakat kiralayan sözleşmeyi referans alarak sürekli fatura kesmeye devam etmekte kiracı da bu faturaya istinaden böyle bir hizmet alınmadığı gerekçesi ile iade kesmektedir.
Yargı sürecine girileceği tabidir. Yargı sürecinin haricinde kiracı mükellefim bu iadeyi kep yolu ile mi yapması yararına olacaktır. Bu konuda görüşleriniz nelerdir.?
Teşekkürler,

Kiracı sözlşeme süresi dolmadan ve yenilemeyeceğini bildirmeden , öylece çıkıp gitti mi kiralamış olduğu işyerinden?

Kiracı sözlşeme süresi dolmadan ve yenilemeyeceğini bildirmeden , öylece çıkıp gitti mi kiralamış olduğu işyerinden?
Kiracı bildirimini yapmış, kiralayanında bilgisi var fakat kiralayan (Home office firması) bu ofis/ortak çalışma sanal ofis üyelik işyeri türünden.
Bu itibarla sözleşmede yer alan bir maddeye istinaden kalan aylarında ödemelerini talep ediyor.

Merhaba,

Sözleşmeyi; firma bilgilerini gizleyerek paylaşırsanız daha faydalı olacaktır. Sözleşme okunmadan söylenecek her şey afaki ve havada kalacaktır.

Saygılarımla,

Merhaba,

Sözleşmeyi; firma bilgilerini gizleyerek paylaşırsanız daha faydalı olacaktır. Sözleşme okunmadan söylenecek her şey afaki ve havada kalacaktır.

Saygılarımla,
Sn. Uzman, "Sözleşmeyi; firma bilgilerini gizleyerek paylaşırsanız daha faydalı olacaktır." cümlenizden neyi kastetdiniz anlayamadım.
Home office cümlesini firma bilgisi olarak kastediyor iseniz bu firma ismi değil...... Ev ofisi sanal ofisi olarak tanımlamak istedim.

Sn. Uzman, "Sözleşmeyi; firma bilgilerini gizleyerek paylaşırsanız daha faydalı olacaktır." cümlenizden neyi kastetdiniz anlayamadım.
Home office cümlesini firma bilgisi olarak kastediyor iseniz bu firma ismi değil...... Ev ofisi sanal ofisi olarak tanımlamak istedim.
Fakat kiralayan sözleşmeyi referans alarak sürekli fatura kesmeye devam etmekte

Şu cümlede kastettiğiniz sözleşme; maddelerine bakalım istedim.

Saygılarımla,

... sözleşmede yer alan bir maddeye istinaden kalan aylarında ödemelerini talep ediyor.
Sn. Urum79,
siz benden daha iyi bilirsiniz ama bir bağlayıcılığı olmayacaksa sözleşmeler neden yapılır ? Söyleminizden anlaşılan , kiralayanın her ay kira bedeli faturası kesme hakkı var gibi o bahsettiğiniz bir maddeye göre.
...
Ticari e- fatura iadesinin KEP sistemi üzerinden yapılması gerekir.