Kış Aylarında Asgari Ücretin Altına Düşen Garsoniye Ücretler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BARIŞ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba bir lokantada calısıyorum. Kış aylarında düşen işlerden dolayı yüzdelik dağıtılırken bazı garsonların eline asgari ücretin altında yüzdelik düşüyor, resmi bordrosunu düzenlerken aldığı yüzdeliği(asgari ücretin altında) aynen gostersek yalnız ssk primini de tabandan yatırsak kanuna uygun olur mu? Yoksa işverenin asgari ücreti tamamlama gibi bir mecburiyeti var mı? Teşekkür ediyorum.

değerli meslektaşım garsoniyeler konusundaki sıkıntını anlıyorum. Yardımcı olmaya çalışayım. % 10 garsoniye olarak isimlendirdiğimiz bu ödemeleri belirli bir puanlama sistemine göre dağıtman gerekiyor. Muhteöelen bir kısım personelin hissesine asgari ücretin altında çıkacaktır. Bunların bordrolarını yaparken mutlaka asgarti ücrete tamamlaman gerekir. Aradaki ücret farkını işveren tamamlayacaktır. Ancak burada başka bir konu daha var ki onu ya hiç dikkate almıyorsun, yada unutmuş durumdasın. Bu da Tip ler. Yani % 10 dışındaki bahşişler. Bence onlarıda aynı puanlama sistemine göre dağıtmanı öneririm. Yani tüm ödemeler ücret bordrosuna dahil edilmiş olmasını öneririm. Ben bununla ilgili işlem yapmaktayım. Bilgilerimizi paylaşabiliriz. Kolay gelsin