Kısa Çalışma Ödeneği

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SMMM FATİH
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SMMM FATİH

Ziyaretçi
Merhaba,
Kısa çalışma ödeneği hakkında uygulama yapan arkadaşlar var mı? Bu konuda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

Ynt: Kısa Çalışma Ödeneği

Kısa çalışma ödeneğine biz başvurduk.Öncelikle şartları uygulayacaksın bunları biliyosun zaten.Sonra çalışma ve sosyal güvenlik müdürlüğünden iş müfettişine başvuracaksın.Sizden istediği şeyler var.Mesela son 3 yıl personel sayıları,ssk tahhakkukuları,geriye dönük bordro,puantaj hatta bizden seçtiği 5 çalışanın son üç yıla dönük giriş-çıkış saatlerini dahi istedi hazırladık.Bir tablo verdi excel de yapılmış bunu doldurup cd ye atın bana verin dedi.Tabloda duruşun düşünüldüğü tarih çalışanların ad soyad işe giriş ssk prim gün sayıları,hangi aylar artı hangi ayların hangi 1/3 lük kısımları bunları belirtiyosun.Bunların hepsini tamamlıyosun sonra iş müfettişi komisyona sunuyor.Uygun görülüyor ya da görülmüyor.Bizimki onaylandı mesela.

Ynt: Kısa Çalışma Ödeneği

Daha net bir yardım için lütfen bulunduğunuz bölgedeki İş Kurumundan yardım alınız. Sayın Bugi16 iş müfettişine başvuracaksınız demiş ama biz sadece İş kurumuna Kısa çalışma talep formunu verdik ve geri kalan kısmı İş kurumu halletti , Müfettiş gelsin diye ayrıca bir başvurumuz olmadı. Daha sonra müfettiş geldiğinde yukarıda belirtilen evrakları biz de hazırladık. Belliki her kurum kendince bir yol izliyor , o yüzden sizde bulunduğunuz bölge kurumuna bizzat başvurarak daha net ve detaylı yardım alırsınız. Burada vakit kaybediyorsunuz ( Kısa çalışma yapacak duruma geldiniz ise ) Ne kadar çabuk hareket ederseniz o kadar çabuk sonuç çıkar...