%18 olmalı. aşağıdaki "pizza" emsal alınabir.
"Katma Değer Vergisi Sirküleri/25
...
2- Karar eki I sayılı listenin 5 inci sırası “Buğday unu, buğday unundan imal edilen ekmekler (kepekli olanlar dahil, diğer katkı maddeliler hariç), yufka,” olarak değiştirilmiştir. Buğday unundan imal edilen ekmeklere (kepekli olanlar dahil, katkı maddeliler hariç) eskiden olduğu gibi %1 oranında katma değer vergisi uygulanmaya devam edilecektir. Yapılan düzenleme ile buğday unundan üretilen hamburger ekmeği, tost ekmeği ve sandviç ekmeği gibi ekmeklere uygulanan katma değer vergisi oranı %8’den %1’e indirilmektedir. Ramazan pidesi, boş pide ve lavaş teslimlerine de bu kapsamda %1 oranında katma değer vergisi uygulanacaktır.
...
4- Karar eki II sayılı listenin “Temel Gıda Maddeleri” başlıklı A bölümünün 3 üncü sırası “Pirinç, bulgur, makarna, mantı, erişte, her nevi ekmek (I sayılı listenin 5 inci sırasında belirtilen ekmekler hariç), simit, poğaça, galeta, kadayıf ile hububat, bakliyat, pirinç ve bulgurdan elde edilen un ve irmikler,” şeklinde değiştirilerek, mantı, erişte, simit, poğaça, galeta, kadayıf, her nevi ekmek (buğday unundan imal edilen ekmekler hariç) ile hububat, bakliyat, pirinç ve bulgurdan elde edilen un ve irmiklere uygulanan katma değer vergisi oranı %8 olarak belirlenmiştir.
Kadayıfın fırınlanmadan ya da fırınlanarak paket halinde tesliminde %8, tatlandırılarak nihai tüketime yönelik tesliminde ise %18 oranında katma değer vergisi uygulanacaktır.
Milföy hamuru, pizza, kuruvasan, börekler ve Beypazarı kurusu teslimlerinde %18, galeta unu, nişasta ve dondurulmuş mantı teslimlerinde ise %8 oranında katma değer vergisi uygulanacaktır.
..."