uyumsoft

Komisyon Yansıtma Faturası

logo isbasi

duygukorkmaz

Katkı Sunan Üye
komisyon giderine yansıtma faturası kesicem .. gelir olarak 643 mü yapsam yoksa 679 mu sizce.. 643 bana mantıksız geliyor çünkü bir aracılık işi yapmadık komisyon geliri olarak kaydedeyim..

sizce ?

Ynt: Komisyon Yansıtma Faturası

600 lü hesapların altında muavin hesapta izleyebilrsiniz ..
misal..
600 YURTİÇİ SATIŞLAR ( KEBİR HESAP)

600.10 TİCARİ MAL SATIŞALRI (GURUP HESAP)
600.10.08 % li mal satışları ( MUAVİN HESAP)
600.10.18 % 18li mal satışları (MUAVİN HESAP

600 20. DİĞER GELİRLER (GURUP HESAP)
600.20.01 yansıtma gelirleri . (MUAVİN HESAP) gibi

Aldığınız komisyon faturasının yansıtacağınız kısmı kadarını kaydınıza alırken 659 daha sonra yansıttığınız kısmı 649 da takip edebilrisiniz

AyAşAr ' Alıntı:
600 lü hesapların altında muavin hesapta izleyebilrsiniz ..
misal..
600 YURTİÇİ SATIŞLAR ( KEBİR HESAP)

600.10 TİCARİ MAL SATIŞALRI (GURUP HESAP)
600.10.08 % li mal satışları ( MUAVİN HESAP)
600.10.18 % 18li mal satışları (MUAVİN HESAP

600 20. DİĞER GELİRLER (GURUP HESAP)
600.20.01 yansıtma gelirleri . (MUAVİN HESAP) gibi

Size katılmıyorum.600 lü hesaplarda izlemesi ticari faaliyet karı gibi gözükür.Oysa kendisine kesilen bir faturayı yansıtacağını belirtmiş.Diğer satış gelirleri hesabı daha uygun olur kanaatindeyim.

komisyon faturasını ana faaliyet konusuna göre cevapladım
belkide duygu hanım neye istinaden kesilen komisyon faturası oldugunu açıklar ise daha net bir cvp gelecektir.

komisyon müşteriye yapılan satış karşılığında krd kart ile tahsilat yapıldı ...bunun komisyonunu müşteriye yansıttık..
kayıtlara alınırken bankanın aldığı komisyonu 653 komisyon giderine kaydettik ..ancak gelir kaydını 679 yapabilirim diye düşündüm çünkü 643 yaparsam komisyon geliri bizim aldığımız bir komisyon değilki bu..
bu nedenle tereddüt ettim..

Duygu hanım,
Banka komisyonunu 780 finansman giderlerine yazıp 679 diğer gelirler hesabındada gelir yazmanız daha uygun olur diye düşünmekle bereber kendimde bu şekilde takip ediyorum.