Komisyondaki maliyet hocası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan HANZADE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: komisyondaki maliyet hocası

Dersaneye gidenler bu dersten gitmeseler bile sorabilirler belki. Biz de faydalanmış oluruz. Komisyon tümden değişmişse, maliyet hocası da değişmiş demektir.

Ynt: Komisyondaki maliyet hocası

dersaneye giden arkadaşlar bir şekilde duyum almıştır ama paylamak istemiyorlar galiba

Sanırım bilgi gelmeyecek. Hoca hakkında bilgim yok, Yurdakul Çaldağ ve Kamil Büyükmirza'dan çalışıyorum. Büyükmirza sanırım işin piri sayılan biri, her hocadan kabul görür diye umuyorum.

Komisyondaki hoca

gazi üniversitesindeki Kamil Büyükmirzadır..

bende yurdakul çaldağ olduğunu kurstaki hocamızdan öğrendim. daha önceki hoca kimdi dedim hiç değişmediki dedi.

ama ben yekili kaynaklardan değiştiğini duyum aldım fakat kim olduğunu bilmiyorum
yurdakul hoca hiç değişmemiş deniyor ama değişik dönemlerde değişik sorular geliyor
yurdakul hacanın soru sitili farklı mesela 2009 yılındaki maliyet hocası farklıydı bence

Hocanın kim olduğunun bence bu ders açısından pek de önemi yok.

Bu sınavda SAHFA Maliyet(FİFO'lu) ve Planlı Dağıtıma(3 Hizmet gider yeri olan) dikkat edin. İki tane baba konudan sorular gelecek.

atellia ' Alıntı:
Hocanın kim olduğunun bence bu ders açısından pek de önemi yok.

Bu sınavda SAHFA Maliyet(FİFO'lu) ve Planlı Dağıtıma(3 Hizmet gider yeri olan) dikkat edin. İki tane baba konudan sorular gelecek.

merhaba arkadaşım sınav soruruyla alakalı kendi tahminini mi söylüyorsun yoksa kursamı gidiyorsun??ordanmı söylediler?

arkadaşlar kurs hocaları bir şey bilmiyor yahu ben deha ya gittim hoca bize sabah akşam safha çözdürüp durdu hatta en son ben dayanamadım gittim hocayla konuştum geçen dönem safha geldi neden bize devamlı safha çözdürüyorsunuz dedim ne olur ne olmaz cevabını verdi.
Hocanın geçen dönem beklentisi satışların maliyeti tablosu ve sipariş maliyetti ikiside gelmedi birde 3lü matematik deyip duruyordu hoş normal matematiksel geldi ancak 3lüde gelmedi.

Siz dersane hocalarına bakmayın tahmin yürütmekten başka birşey yaptıkları ve yapabilecek birşeyleri yok.

arkadaşlar bu dönem maliyetten zor soracakları kesin.ben islam çankaya ve yurdakul çaldağın kitaplarından çalışıyorum fakat zor sorulan soruların bu kitaplarda benzer örnekleri yok.acaba bu zor soruların benzerlerini bulacağımız bildiğiniz bir kaynak var mı?

Bir süredir sorulmayan bileşik maliyet sorusu her 3 yöntemle de karşınıza çıkabilir.
Ayrıca yine bir süredir sorulmayan işçilik sorusu da çıkabilir. Mutlaka yine bir dağıtım sorusu çıkabilir...
Benim tahminlerim bu yönde
Allah yardımcınız olsun...

Arkadaşlar,Maliyet muhasebesi konularını bitirdim.Yönetim muhasebesine başladım.Bu bölümden soru gelme ihtimali var mı?beni bu konuda bilgilendirirseniz memnun olurum.

benim tahminim bu döenem satılan malın maliyeti, gelir tablosu ve kademeli dağıtım.
bu konulardan gelebileciğini tahmin ediyorum.
hepimize başarılar.

HANZADE ' Alıntı:
arkadaşlar bu dönem maliyetten zor soracakları kesin.ben islam çankaya ve yurdakul çaldağın kitaplarından çalışıyorum fakat zor sorulan soruların bu kitaplarda benzer örnekleri yok.acaba bu zor soruların benzerlerini bulacağımız bildiğiniz bir kaynak var mı?

arkadaşım merhaba kimse yanlış anlamasın reklam amaçlı değil yazdığım. ama ben temmuzda sorulan fireli safhanın örnek çözümünü Kamil Büyükmirza nın kitabında buldum.Kitap 55 tl.Bende şirket hesabına aldırdım.Yoksa 55 tlyi gidip bir kitaba veremezdim.

Maliyet muhasebesi konusudna Yurdakul hocanın kitabı gerçekten iyidir. Bir de İSMMO' nun yayınladığı turuncu kapaklı kalınca bir kitap vardı yayın no 208 olması lazım o kitabı bulabilirseniz orada da faydalı bilgiler mevcut. Ben maliyeti beşinci ve son hakkımda verdim çok büyük stresti lütfen çok ciddiye alın bu dersi yoksa canınız yanabilir.