personel maaş programı

Kredi Borcunu Ödeyememek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aday

Katkı Sunan Üye
vatandaş bankadan çektiği kredi borcunu 3 aydır ödeyememiş 2500 tl borcu var banka telefon açmış cuma ödedin öedin ödemedin geçmişler ola yasal işlem kesin başlayacak demiş bu durumda vatandaş ne yapabilir evde ailesine ana babasına rezil olmakdan korkuyor haciz memuru eve gelirse ben intihar ederim diyor kendi üzerine kayıtlı çöpü bile yok yeni işe girdi ve sigortasız evi terkedip kayıplara karışmayı düşünüyor bu adamı yakalarlarsa ne yaparrlar hapse atarlarmı üzerindeki donundan başka birşeyi yok aciz vesakasımı alacak banka yanına polisi alıp bu adamı döver mi vatandaşı neler bekliyor bundan sonra zira adam burda ve hüngür hüngür ağlıyor 1 senedir boşda kalmış ve okul masraflarını ödeyememiş ondan istikbalide kararmış çok kötü durumu sizce durum nedir?

Ynt: kredi borcunu ödeyememek

böle bi durumda mahkame kararından sonra şuan çalışıyorsa çalışmış oldugu yerdeki net gelirinini 1/4 ünü haczedebilirler eger gercekden üzerine kayıtlı bi şeyi yoksa böle bi durum benim bi tanıdıgında başına geldi çok endişe edicek bi durum yok ortada.

tam bilmemekle beraber sonuçta avukat değiliz ama
kaçsada ikametgah evine herhalükarda icra gelir ve tüm eşyaları teslim alınır o yüzden bence hiç kaçmasın eğer işide varsa yeni bir ödeme planı için anlaşmaya gitsin durumu bankaya anlatsın
tabi akıl vermek kolay durumu zor

Bu durumdaki bir kişiye banka krediyi neye dayanarak vermiş? Banka yasal işleme başlar üzerinde hiç bir şeyi yok ise haciz işlemi yapamaz. (Kefil varsa onun üzerine gider.) Kesin bilgi için bir avukatla görüşmesinde fayda var.

aynı olay bir tanıdık kisinin basına geldi öncelikle geliri olan ücretinin 1/4 haciz ettiler her ay çalıştıgı yer baglı bulundugu icra dairesine 1/4 ü kadar olan parayı yatırdı ewine haciz yapmadılar allah yardımıcınız olsun.

bildiğim kadarı ile eğer kredi alırken maaşını haczedilebilinir diye imza atmışsa ki büyük ihtimalle atmıştır o zaman maaşın 1/4 ü değil tümüne haciz konulabişlinir

Sadece nafaka borçları saklıdır ücret gelirinde çünkü imtiyazlı alacakdır ücret bu yüzden kredi borcundan ücretin tamamına haciz koyamaz banka ama nafaka borçlarının tamamı haczedilebilir.

Resmiyette çalışmayan birinin ücreti nasıl haciz edilecek?

Ynt: Kredi Borcunu Ödeyememek

Maaşa haciz konulur mu? Maaş haczi nedir, nasıl yapılır, oranı nedir?

Borçlunun maaşının 1/4 ü oranında haciz uygulanabilir.
Şayet borçlunun muvafakatı varsa maaşın 1/4 ünden daha fazlasına da haciz konabilir.
Kesilen maaş icra dairesine gönderilerek, alacaklı veya vekiline ödenir. Borç, ödenen kısım kadar düşürülür. Ancak bakiye kalan alacak için faiz işlemeye devam eder.

Kızılderili son yazınız bana cevap ise yazımın ilk iki kelimesine ve soru sahibinin "sigortasız" yazdığına dikkatinizi çekerim.

SİZE CVP DEĞİL sadece 1/4 ün geçerliliği işçi onayı varsa hükmünün kalmadığına dair bir bilgi geçmek istedim

Sayın Kızıldereli
İİD.20.11.1952 T.E.122, K.5239

Borçlu rıza gösterse dahi, aldığı maaşın tamamı haczedilemez.
Borçlunun geçinmesine lüzumlu miktar tayin ve 1/4 ' den aşağı olmamak üzere, geri kalan miktarın haczi cihetine gidilmelidir

Yargıtay kararı var konu hakkında

çalışmaya başlamış işi var ise, banka ile görüşsün, durumunu anlatsın, banka uygun bir şekilde taksitlendirmeye gidecektir. banka taksitlendirmeye gitmezse, kanuni işlemlere başlanırsada daha icraya kadar epeyce bir vakit geçer ama, üzerine çok yüksek faiz bineceği için ödemsi çok daha zor olur. şu an için düşeceği kötü durum, kanunu işlemlerden sonra binecek faiz ve avukatlık ücretlerinden sonra düşeceği durumlara göre çok iyi sayılır. bu yüzden benim tavsiyem ailesine durumu anlatmasıdır. nasıl olsa ailesi bir şekilde bu borcu kapatabilir.

Şimdi yeni yeni şirketler türedi, varlık şirketleri,

Bankalardan borçluların borçlarını ödeyerek borcu devralıyorlar, tabiki daha düşük bir tutara.

Daha sonra onlar kovalamaya başlıyor alacaklı olarak.

Gerçi ben bu şirketlerin bağımsız olduğunu zannetmiyorum, yine bankaların kendi kurduğu şirketlerdir.

Devletin yaptığı taksitlendirme, faiz kısıtlaması vs bunun önüne geçmek için işi bankacılıktan çıkarıyorlar.

Kredi veya kredi kartı sözleşmesinde buna müsade varmı incelemek lazım,

birisi sizi arasa bankaya borcunuz vardı ama artık bize borçlusunuz dese ne yaparsınız?