Küçük Demirbaşlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan batlı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

batlı

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar. fabrikada atelyede kullanmak üzere almış olduğumuz amortisman ayıtma sınırının altında kalan ufak tefek alet edevat, mikroskop gibi demirbaşları stok hesaplarında mı tutmak gerekir yoksa direkt gider mi kaydetmemiz gerekmekte.

Ynt: Küçük Demirbaşlar

Sayın batlı

Stok hesaplarında tutmaya gerek yok. Aynı zamanda seçimlik hakkınız var. Haa isterseniz stok hesaplarında takip edip yıl sonunda maliyet hesaplarına dahil edebilirsiniz. Tamamen size kalmış bir konu... Benim fikrim 730 hesaba kaydetmekten yana.

Saygılar.

merhaba

ben hizmet sektöründeyim turizm otel bizde de aynı şekilde ürün alımlarımız oluyor elimdeki malzemelerin takibi açısından stoklarıma alıyorum (muhasebeden ayrı bir prg.) fakat muhasebe kaydı olarak, bunlar genellikle 1 ayda tüketilen ürünler olmadığından dolayı aldığım aydan itibaren ilgili yıl sonuna kadar eriyecek şekilde 180 lere dağıtıp kendi aylarında gidere çekiyorum, tabi bu sistem benim için önemli çünki operasyon muhasebesinde her giderin kendi ayına yansıması faaliyet rpr. ve aylık raporlar için önemli, belki örnek teşkil edebilir.

Saygılar.

Sayın nazaneken

Sizde durum biraz daha farklı. Sizin stok olarak düşünebileceğiniz havlu, çarşaf, yastık kılıfı gibi giderlerinizi zaten direk giderleştiremiyorsunuz, amortisman yoluyla itfa ediyorsunuz. Bu durumda 180 hesapları kullanmayada pek gerek kalmıyor.

Ama bu saydığım giderlerin dışındaki harcamalarınızda yönteminiz doğru.

Saygılar.