Kullanılmayan yıllık izinler

merhaba
çalışma süresi boyunca çeşitli sebeplerle işe gelemeyen(hastalık,mazeret vs.) işçinin kalan izin günleri yıllık izninden kesilebilirmi (işten çıkması durumunda ).

Ynt: Kullanılmayan yıllık izinler

çok kısa oldu ama :) umarım anlatabilmişimdir, ben size daha öncede soru sormuştum hatırlarsanız benim işten çıkışım ay sonunda işverenim benim yıl içinde kullandığım (yıllık iznim hariç) hastalık izinlerini yıllık iznimden düşmek istiyor yani gelmediğim günleri iznimden kesiyor bu yasalmıdır itiraz etme hakkım varmıdır.

Ynt: Kullanılmayan yıllık izinler

busraaslantas ' Alıntı:
çok kısa oldu ama :) umarım anlatabilmişimdir, ben size daha öncede soru sormuştum hatırlarsanız benim işten çıkışım ay sonunda işverenim benim yıl içinde kullandığım (yıllık iznim hariç) hastalık izinlerini yıllık iznimden düşmek istiyor yani gelmediğim günleri iznimden kesiyor bu yasalmıdır itiraz etme hakkım varmıdır.
Merhaba

"İşveren tarafından yıl içinde verilmiş bulunan diğer ücretli ve ücretsiz izinler VEYA DİNLENME VE HASTALIK İZİNLERİ YILLIK İZİNE MAHSUP EDİLEMEZ.(4857-M.56/4.fıkra)
Buna göre işvereniniz,sizin hak edipte kullanamamış/kullandırılmamış olan yıllık izinlerinizin BİR GÜNÜNÜ DAHİ düşemez,asla yasal değil,bu konuya dair hiçbir belgeyi imzalamayınız..
Tabiki itiraz edebilirsiniz,işverene ibraname verirsenizde bu belgeye (bu duruma ilişkin) not-kayıt düşebiliriniz.