Kullanılmış binek otomobilllerde kdv durumu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Smcengiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sayın üstadlar bu konuda bir türlü net bir sonuca ulaşamadım yorumlarınızı bekliyorum.

Benim bildiğime göre oto galersi alım satım kiralama iştigal konulu bir firma için kdv durumu aşağıdaki gibidir.

1- 0 kilometre araçlarda KDV oranı alırkende satarkende %18 dir.
2- Ticari araçlarda araç kullanılmış veya kullanılmamış olsun kdv oranı % 18 dir.
3- Satmak için aldığımız kullanılmış 2.el binek otomobillerde aldığımız taraf mükellef değil ise %0 mükellef ise %1 eğer renta-car oto kirala firmasından kiralamadan çıkma bir araç alınıyorsa alışımız %18 KDV ye tabidir.Ama biz 2.el binek otomobillerde alırken ödediğimiz bu kdv leri indirim konusu yapamıyoruz satarkende %1 kdv den satıp beyan ediyoruz.
4- Eğer araç kiralama işinde kullanılmak için alındıysa alıştaki KDV indirim konusu yapılıp satarken % 18 den satıyoruz.
5-Araç alım satımı için komisyon faturası kdv oranı % 18 dir. :o

Oto alım satım kirala işi yapanlar için bildiğim kadarı ile kdv durumu bu şekilde.
Ancak çevreden 2.el araç alışlarında binek otomobillerin de kdv nin %18 çıkarıldığına dair duyumlar aldım yeni çıkan bir düzenlemeymiş araştırdım ama bulamadım.Bu konuda bilgisi olan veya benim yukarıda yazdıklarımda herhangi bir yanlışlık olduğunu düşünen var ise lütfen yorum yapsın.