Kurs

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan petibör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
selam,başlamış olduğum yeni işte ki sorumluluğum ihracatlar ve maliyet muhasebesi, ihracatlarda sıkıntım yok fakat uygulamada maliyetten çok zorlandım, tek bir firma da değil grup firmalardan 3 tane firmanın maliyet muhasebesini yapmak zorundayın, bana tavsiye edebileceğiniz kurs var mı acaba uygulamalı maliyet muhasebesi öğrenebileceğim? teşekkürler..

Ynt: Kurs

petibör ' Alıntı:
selam,başlamış olduğum yeni işte ki sorumluluğum ihracatlar ve maliyet muhasebesi, ihracatlarda sıkıntım yok fakat uygulamada maliyetten çok zorlandım, tek bir firma da değil grup firmalardan 3 tane firmanın maliyet muhasebesini yapmak zorundayın, bana tavsiye edebileceğiniz kurs var mı acaba uygulamalı maliyet muhasebesi öğrenebileceğim? teşekkürler..
Maliyet muhasebesi başlı başına bir uzmanlık alanıdır zaten. Kurslardan öğrenebileceğin kitaplarda yazan maliyet muhasebesidir, yani pekte umduğun gibi sana hazır reçeteler verip al üretimi böyle çalıştır diye bir yol göstermeyeceklerdir. Çalıştığın yerin maliyet muhasebesi kitapta verilen bilgilerden hangi gruba girer, stok takibi, üretime alınan hammade, fire, işçiliklerin yedirilmesi, enerji maliyetlerinin ürünlere yedirilmesi vb. birsürü konuyu kurslardan öğrenemezsin. Sana tavsiyem senden önce bir sistem kurulmuş ise onu incelemen ve bu arada herhangi bir maliyet muhasebesi kitabını baştan sona okuman olacaktır. Böylelikle hem yaptığınız işin inceliklerini öğrenirsin hemde sisteme bunu nasıl adapte edebilirim diye kurgulamaya başlarsın. Yaptığınız iş konusunda bilgi verirsen sana daha fazla yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.

atakan005 bende sizin gibi düşünüyorum kurslarda çok fazla bişey öğretemiceklerini düşümüyorum da en azından kursdaki hocaya burdaki çalışmaları gösteririmde yardımcı olur belki diye düşündüm, benden önce yapılan tablolara bakıyorum kaçgündür işin içinden çıkamadım ve benden önceki arkadaşda hiç bi iş devretmeden gitti, şu an öncelikle yapmam gereken biri peyniraltı suyu tozu alıp bununla ilgili üretim yapan bi firma, bir diğeride şeker (çocuk şekerleri) üreten bir firma, öncelikle kapasite raporlarını mı anlamalıyım çünkü değişik değişik duruma göre oranlar verilmiş,belli bi standart yok tablolarda, birde fiili maliyet uygulanıyor, dediğniz gibi tamamen uzmanlık alanı öle 1-2 günde öğrenilcek bişey değil dediğiniz gibi öncelikle bi maliyet muhasebesi kitabı okuyup bilgilerimi güncelleyeceğim ama uygulama çok farklı geldi,gözüm korktu :)

Korkacak bişey yok, biraz yorulacaksınız.
Öncelikle üretimdeki arkadaşlarınızdan aylık ne kadar hammadde kullandıklarına dair raporlar isteyin onların elinde mevcuttur zaten. İkinci olarak insan kaynakları biriminiz varsa onlardan hangi birimde ne kadar kişi çalışıyor aylık nekadar ücret ödeniyor öğrenebilirsiniz, insan kaynakları birimi yoksada muhakkak birileri puantaj tutuyordur onlardan öğrenebilirsiniz. Sonraki adımsa enerji giderlerini üretim birimlerine göre tespit etmeye çalışın o bilgide üretim birimi sorumlularında vardır diye tahmin ediyorum. Geriye kalıyor genel üretim giderleri onlarıda muhasebe kayıtlarında tutuyorsunuzdur zaten. Kapasite raporları size üretim miktarları yönünden bilgi verir ama fiili üretimin nasıl yapıldığı hakkında pek birşey öğrenemezsiniz. Kolay gelsin.