Kurumların hafta sonu eğitim mesaileri yasal mı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan savic
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba
çalışılan kurumların genelde hafta sonu 1 - 2 gün için yaptıkları farklı şehirlerdeki eğitim ve konaklamalar için fazla mesai ya da farklı bir ödeme seçeneğiyle maaşa ek olarak yansıtmaları gerekiyormu. personel olarak işten ayrıldıktan sonra bu eğitimler dolayısıyla kurumdan talep edebileceğimiz bir hakkımız var mı tşk.

Ynt: kurumların hafta sonu eğitim mesaileri yasalmı

Eğitimlerin çalışma saati içinde verilmesi gerekir, daha doğrusu eğitim nedeniyle bir fazla çalışma yapılmışsa,
karşılığında ücretinin ödenmesi gerekir.

keremcem ' Alıntı:
Eğitimlerin çalışma saati içinde verilmesi gerekir, daha doğrusu eğitim nedeniyle bir fazla çalışma yapılmışsa,
karşılığında ücretinin ödenmesi gerekir.

eğitimler hafta içi değil genelde cumartesi ve pazar yapılmkta buna göre de fazla mesai alma hakkımız doğuyor o zaman kanıt içinde eğitim çağrıları için gönderilen mailler yeterli olur mu

Öncelikle şunu ayırt etmek gerekir, hafta sonu çalışması demek fazla çalışma demek değildir !
Haftalık yasal çalışma süresi (45 saat) in üzerinde olan çalışma süreleri FAZLA ÇALIŞMADIR. Bu fazla çalışma süresi için ücret ödenir.
Eğer eğitim saatleri ile birlikte haftalık yasal çalışma süresini aşıyorsa çalışma süreniz, aşan kısım için fazla çalışma ücreti ödenmesi gerekir.
Eğitim sürelerinin çalışma süresinden sayıldığına dair hüküm, ÇALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK in 6.maddesinde bulunmaktadır.
http://www.alomaliye.com/calisanlarin_is_sagligi_egitim_yonet.htm

Kanıt için eğitime katılma bilgisinin verildiği davet yanında, eğitimne katılındığına dair belge de gerekir sanırım.
Davet aldınız ve KATILDINIZ ı ıspatlamak için.