KV Tam Tasdik Raporu Şartlı Görüş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan berkay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese merhaba ;

Tam Tasdiğini yaptığımız bir firma için tasdik raporunda şartlı görüş bildirmemiz gerekli.
elinde bu konu ile ilgili örnek olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim

Saygılarımla

Şimdiden teşekkürler

mail: [email protected]

Ynt: KV Tam Tasdik Raporu Şartlı Görüş

GMANCE arkadaşın bilgisi doğrultusunda, verdiğim link alakasız oldu. ben de soruyu anlamadan atlamışım hemen.

Sayın berkay,

Tam tasdik raporunda şartlı görüş diye bir şey ilk defa duyuyorum. Mükellefin beyan ettiği verginin doğru olduğuna dair bir tasdik raporu yazıyorsunuz. Eğer beyan edilen verginin doğru olduğundan emin değilseniz, emin olacaksınız ve raporunuzda beyan edilmesi gerekeni yazacaksınız. Yok bunu yazamam derseniz ya raporu vermeyin, veya raporu verip riski üstlenin. Usule ilişkin itirazlarınız varsa (düzeltemeyeceğiniz) sonuç bölümünden önce eleştri hususları diye bir bölüm ekleyin derim.

sayın GMANCE ,
aslında tam olarak söylemek istediğim rapora belli hususlardan dolayı Şerh koymaktı

alakanız için teşekürler

Şartlı görüş içeren raporlar Bağımsız denetim sonucunda yazılan raporlara örnek teşkil eder.. YMM tam tasdik raporları ise yıl içersinde YMM nın denetimi sonucunda doğru olduğu yapılan denetimler sonucunda ispatlanan ve YMM kontrolunden geçmiş Kurumlar Vergisinin yasada belirtilen şekle uygun olarak YMM tarafından kontrol edilmiş olduğunu ve onaylandığını bildirmek için düzenlenen raporlardır.. Yıl içersinde yapmanız gereken işlemlerden kendiniz şüpheye düşüyorsanız yaptığınız denetimden dolayı bence kendinizi sorgulamanız gerekir ve bu durumdan da mükellefle beraber zincirleme sorumlu olduğunuzu da unutmayınız..