Ltd. den A.Ş ye Geşiş

Üyelik
10 Haz 2006
Mesajlar
63
merhabalar;
şirket A .ltd. şti. olarak faliyet gösterirken mahkeme kararı ile A.Ş. dönüşmüştür, Mahkeme kararı 27,02/2007 tarihlidir. Muhasebeci arkadaş mahkemeye sunmuş olduğu bilanço 2006 yılı kapanış bilançosudur. mahkemeye başvürü tarihi ise 02/02/2007 dir. muhasebecinin mahkemeye sunmuş olduğu bilanco 2007 yılına ait olması gerekirken 2006 yılı bilançosunu sunmuştur. mahkeme kararından sonra anasözleşme onyalandıktan sonra vergi dairesine işe başlama olarak a.ş nin 13,03,2007 tarihi işe bşalama olarak kabul edilerek yeni vergi numarası verimiştir, Muhasebeci arakadaş gelen faturaları a.ş muhasebe kayıtlarına işlemiş a.ş işlem yapmamış tır.

a.ş için açılış bilançosu mahkeme kararına sunulan bilanço mu olacak ltd şirketin üç aylık sonundaki bilanço mu olacak ?
 
Ynt: Ltd. den A.Ş ye Geşiş

Merhaba,
A.Ş.'ne yapılacak ilk kayıt mahkemenin bilirkişi marifetiyle tespit ettirdiği bilanço olacak(Tescil tarihine). Yani 2006 bilançosu. Ayrıca 2.2.2007'de başvurduğunu bilançonun 2007 tarihli olması gerektiğini söylemişsiniz, böyle bir şey yok. 2006 olabilir. Bir de A.Ş.'ne yapılacak ikinci kayıt şirketin nev'i değiştirmeye esas bilançosu ile dönüşümün tescil tarihi olan tarih arasındaki bütün hareketler bir seferde Ltd'den A.Ş.'ne dekont edilecek.Ayrıca bu konuyla ilgili çok fazla detay mevcut ve bu detaylar gözden kaçırıldığında ciddi cezalar mevzubahis bir bilene danışın derim. İyi Çalışmalar.
 
Üst