Ltd. Şirketimizdeki Bir Ortakdan Ayrılmak İçin?

Hisselerimiz Annemde 50 bende 15 kardeşimde 15 ve bir ortağımız var oda 20 oranında ortakdır. Biz kendisiyle konuştuk hissesini devretmesi için fakat devretmiyor. Şirket şuanda zarar gösteriyor. Fakat biz şirketin iflas etmemesi için sürekli kendi cebimizden para koyuyoruz, fakat o ortağımız para koymuyor. Şirketin net aktif/pasifiyle şirket eksi de gözüküyor ayrıca, bizimde koydugumuz paralara istinaden bize 100/20 lik oranda bize borçlu biz ona güzel bi teklif yaparak hissesini devretmesi şartıyla hiç bir şey istemediğimizi söledik fakat kendisinin hesaplarına göre şirketin değerinin 1.5 milyon tl oldugunu idda ederek hissesini devretmesi durumunda bizden para talep ediyor, fakat defterdeki rakamlarda şirket zararda ve ekside gözüküyor. O kendisince şirketin stokdaki mallarının satılmasıyla, şirketin 5 sene içersinde yaptığı isim hakkını ekliyor ve kendi istediği rakama çıkartıyor. Biz bu ortağimizdan bi şekilde ayrılmak istiyoruz çünkü her geçen gün onun avantajı oluyor çünkü biz cebimizden ve yaptığımız satışlarla borcumuzu ödüyoruz. Ne şekilde ayrıla biliriz yardımcı olursanız sevinirim.

Ynt: Ltd. Şirketimizdeki Bir Ortakdan Ayrılmak İçin?

anladğım kadarı ile şirketiniz LTD ŞTİ.
limited şirketlerde anasözleşme önemli eğerki kişi kurucu ortak ve anasözleşmede imzası varsa biraz daha zor. ayrıca yine ana sözleşmede ortaklıktan ayrılma veya çıkarma ile ilgili maddeye de bakmak lazım. ayrıca yatırdığınız paraları şirkete nasıl veriyorsunuz onada bakmak gerek. şirkete resmi olarak veriyorsanız bunları sermaye artırımında kullanabilir ve kişinin pay adedini düşürebilirsiniz. ayrıca ortaklar kurulu kararı ile sermaye artırımı için ortağı toplantıya davet edebilirsiniz. ayrıca ortak" ben sermaye artırımında bulunmak istemiyorum dese bile 3 ortağın kabul etmesi ile iş kesinleşmiş ve kişinin payı düşmüş yada sermaye artışından doğmuş bir borç oluşacaktır. bunun gibi bir konu ile yıllar evvel karşılaşmıştım sanıyorum bu şekilde çözdük. ancak bu konu ile ilgili olarak muhasebeciden ziyade bir Şirketler hukuku konusuna uzman bir avukatla görüşürseniz sanıyorum daha faydalı bilgiler verecektir size.

merhaba benimde benzer bi sıkıntım var ama tam olarak şöyle,
14,04,2009 tarihinde bir limited şirket kurduk, ş.urfada, yaklaşık 8 aydır faal ancak kurulma hikayesi biraz farklı oldu. bir arkadaşımız memur olduğu için biz iki öğrenci arkadaş üzerimize yaptık. şimdi ortağım olan arkadaşla büyük bi kavga etmişiz ve konuşmuyoruz. ben de şirkette olan hissemi devr veya bi şekilde bu ortaklıktan kurtulmak istiyoerum. şirket müdürü o arkadaş. memur olana ise o vekalet vermiş ben hiç bakmadım ve inceleme yapmadım vergi vs amme alacakları ile ilgili, şirket sermayesi olarak 125.000'er bin lira göstermiştik sizce nasıl bi yol izlemeliyim??

ayrıca benim şikmetim ankarada hani dava açma falan durumu olursa hangi ticaret mahkemesine açacağım urfa mı yoksa ankara mı?