Lucada Ba Bs

acemismmm

Katkı Sunan Üye
Lucada ba ve bs ler için peşin mal ve hizmet alış ve satışlarının otomatik olarak ba ve bs formuna gitmesi için alıcı ve satıcılar için hangi hesap kullanılmalı.mesela.peşin mal alışı.
--------------- -------------------------
153 Tic.mallar 5000
191 İnd.KDV 900
100 KASA 5,900
-------------------- ---------------------------- bu işlemin otomatik olarak ba ya gitmesi için hangi hesap kullanılmalıdır.

Ynt: Lucada Ba Bs

153 Ticari Mallar

işlemin peşin olması çekle olması veya bankadan olması farketmez

arkadaşım sorunu yanlış anlamadıysam alış ve satışların ba ve bs ye otomatik gitmesi için ;

153 tıcari mallar hesabının yanında bos kutu var ufak, orayı tık ısaretı ıle ısaretlıyorsun karsına carı hesap ıle ılgılı kutu cıkıyor ödeme kasadansa 320.00 muhtelıf satıcılar,ya da firmanın hesabına atıyorsun yanı 320.01.001 x firması aşağıda alış, satış, alış iade, satış iade seceneklerınden uygun olanı işaretledığın zaman otomatık ba bs ye gıder.

bunu için : 1.eğer mal alımını tek bir firmadan yapıyorsanız hesap planı içerisinde cari tanımlama var o hesabın karşısında bulunan yere cari girşini yapın o mal hesabına her girşinizde otomatik olarak formalara aktaracaktır.2.ise farklı yerlerle çalışıldığı için ister fiş içerisinde hesap işlediğiniz satırın sonunda boş bir kutucuk var orayı tıklayıp açılan pencereden satıcı cariyi seçerek kayıt edebilirsiniz veya cari tanımlama yerinde sadece vergi kodlarını girin sonra fiş içerisinde ilgili hesaplara giriş yaparken pencere otomatik açılır ve cari kaydı yaparsınız.biraz karşık oldu kusura bakmayın ama kullandıkça çok memnun olacaksınız...

ben herbir cariyi ayrı ayrı seçmek yerine tek bir cari tanımlıyorum muhtelif müşteriler şeklinde sonra excel dökümü ile açıklamaya göre sıralama yapıyorum

Sayın Emansur kendi cari hesaplarına atsan bence daha kolay olur kendi cari hesaplarına attığın zaman, muhasebe-beyannameler-ba-mayıs 2010-sistemden al dediğin zaman otomatik hepsını verıyor zaten cari hesaplarına attığınız zaman.sizinki kontrol yapmak amacıyla yapılabılır......

Sayın gamze

evrak sayısı fazla olduğu ve de fiş içinde tek tek cari hesap seçmek zaman alacağı için böyle yapıyorum...

emansur ' Alıntı:
ben herbir cariyi ayrı ayrı seçmek yerine tek bir cari tanımlıyorum muhtelif müşteriler şeklinde sonra excel dökümü ile açıklamaya göre sıralama yapıyorum

ben lucayı yeni kullanmaya başladığım için soruyorum. tanımladığınız tek cari muhtelih müşteriler hesap planında çıkmıyor mu?

Merhabalar bu konuyla alakalı benimde bir sıkıntım var ve yardımcı olur iseniz çok sevinirim.Bizde luca kullanıyoruz ve müşterimizin faturası çok olduğu için hepsine ayrı ayrı cari açmayıp tek bir caride bizde muhtelif müşteriler diye açıp açıklama kısmında ismini belirtiyorum.FAkat bunun ba-bs sini yaparken kurucuğu işaretlicem otomatik muhtelif müşterileri seçicem ama ba bs de isimlerine göre ayrı ayrı geliyormu lütfen çok acil yapmam gerekiyor

Kutucuk yerine bir sütun oluşturulup Vergi No yazılması daha pratik olacaktır. Ayrıca Vergi numaralarının cari hesaplardan bağımsız olarak depo şeklinde kaydı olsa ve ayrı firmaların kayıtlarında da kullanılabilmesi gerekmektedir. Bu luca nın eksiği bence. Zirve de bu şekilde ve çok pratik olmakta.