Maaş Düşürülmesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Cyclopes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2013 kasım ayından bu yana eskişehirde sulama birliğinde taşeronda çalışıyorum özel güvenlik görevlisi olarak her ihalede firma değişsede değişmesede ihale bitiminde işten çıkışım ve girişim yapıldı. Bu sene yıl sonu itibariyle aldığım maaş 2337 tl yapılan ihaleyi alan yeni firma ücretimi asgari ücrete düşüreceğini sözlü olarak tarafıma beyan etti. ben bunu kabul etmiyorum herhangi bir sözleşmede imzalamadım. Normalde maaşıma zam yapılması gerekirken maaşımın düşürülmesi söz konusu bunu kabul etmediğim takdirde ne yapabilirim işime devam edebilmek adına yardımcı olursanız sevinirim.

- Noterden ihtar gönderip eksik ödenen kısmın ödenmesini talep edebilirsiniz.
- Eksik ödeme nedeniyle sözleşmenizi feshedip kıdem tazminatınızı talep edebilirsiniz.

Ek,
Bundan önceki alt işveren/taşeron kendi işçilerini yani sizi alıp gitseydi veya o dönem iş bitimi siz bu işyerinden ayrılmış olsaydınız,bu gelen yeni alt işveren/taşeron da aldığı bu işe dışardan ilk defa yeni işçiler alıp çalıştırsaydı bunu yapabilirdi,dolayısıyla size uygulayamaz düşüncesindeyim

Ayrıca alt işverenin asıl işverenden aldığı bu işe ilişkin sözleşmede veya sözleşme eklerinde,
bu işte çalışacak işçilerin vasıf ve ücretleri başka bir ifadeyle pozisyonlarına göre ücretleri belirtilmişse,
alt işveren bu sözleşmede belirtili ücretin altında ücret ödeyemez.(tabi bu durumun ne olduğunu işçiler göremez dolayısıyla bilemez)