Maaş hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan esanss77
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esanss77

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar merhaba,

davacı olan bir çalışanın bilirkişi raporu geldi maaş hesaplaması yapmış fakat kişinin net ücreti 770 brüt 1106,92 olarak 2009 senesinde alınan son ücreti.sormak istediğim raporda hesaplama şu şekilde yapılmış

723,50/19*30=1142,36

bu hesaplamadan hiç birşey anlamadım bu rakamları nasıl bulduğu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ynt: maaş hesaplama

merhaba..

Kusura bakmayın ama bende bir sey anlamadım ???

Neyi hesaplayacağız..? Günlük brüt ücretini mi? saat brüt ücretini mi? matrahını mı? vergi oranını mı?

Ya akşam oldu.. iş yogunlugundan ötürü ben okuyupta anlamıyor da olabilirim :) sizden biraz daha detaylı anlatmanızı rica ediyorum..

Ynt: maaş hesaplama

merhaba,

yani bende anlamadım tüm bodrolarda ücret hesaplamaları mevcut fakat kişinin hesabı 723,50/19*30 bunu neye göre hesaplıyor onu bulamadım bu şekilde maaş hesaplaması olur mu?

Ynt: Maaş hesaplama

net maaş 770 ise.. 723 nasıl çıkıyor? Aile geçim indirimi düşülse..723 yerine 720,05'ten hesaplanması gerekir..

Hadi onu da geçtim.. 723/30*19 filan yapsa.. 19 gün çalışmış diye algılayacağım ama bundan bir şey anlamadım ben.. aradaki 19 neyin nesi.. onu çözemedim..

19*30 Bende çözemedim herşeyi ekledim çıkardım böldüm bu rakamlar ne alaka yani 19,sgk kesinti toplamları sanırım 723,50de net olarak alırsa 30 çarpıp brütü buluyor sanırım ama bizim kişiye ödediğimiz brütden neden hesaplamamış yani bu hesaplamayı kabulmu edelim anlamadım. ???

Netten brütü bulmak bu kadar kolay degil..:) Bu hesapla brüt bulunmaz.. ya bir hata var..ya da..benim bilgim yetersiz kalıyor..

Umarım bilgi sahibi bir insan yardımcı olacaktır size..

merhaba,
peki neden raporu yazan bilir kişiye bunu sormuyorsunuz?
buda bir öneri ;)

Avukatın sorması gerekir aslında ama oda bize veriyor anlamadığı için ücret hesabından bende çıkardığı hesaptan anlamadım bilirkişinin böyle arada yani durum :-\