Merhaba , özel bir şirkette işe girerken imzaladığım sözleşmede maaşın her ayın 15 inde yatacağı ibaresi vardı, ilk iki ay boyunca maaş hiç yatmadı sonra üçüncü aya doğru küçük bir miktar elden para dağıttı muhasebe ve bir hafta sonra da yine tam bir aylık maaşımdan bile düşük bir miktar da hesabıma yatırdılar, bende üç buçuk ay çalıştıktan sonra yazdığım istifa dilekçesine maaşın yatmadığından dolayı istifa ediyorum diye belirterek istifamı verdim ilk önce ihtar süresi gelip çalışman lazım dediler ama sonrasında yerine bir personel bulana kadar bizi bir hafta idare et dediler bende uğraşmak istemedim bir hafta daha çalıştım sonrasında çıkışımı vermelerini söyleyip işten ayrıldım onlarda tamam dediler.
Sonuç olarak elden aldığım parayla birlikte sadece bir ayın maaşını aldım ve iki buçuk ayın maaşı ve dolayısıyla alacağım paranın çoğu şirkette kaldı. Paramın ne zaman yatacağını sorduğumda ise şirket şu an sıkıntıda hala işe devam eden personelle birlikte seninde maaşın yatacak dediler, ama ben işten çıktıktan sonra çalışan personele yine elden bir miktar para dağıtmalarına rağmen benim hesabıma hiç bir şey yatmadı. İşten çıktıktan sonra çalışma bakanlığı 170 hattına şikayette bulundum ama geri dönüş olmadı aradığımda ise işlemlerin devam ettiğini söylediler.
-Şimdi ben bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim ?
-İstifamı 6 ocakta verip, çıkışımı vermelerini ise 12 ocakta söyleyip işten çıkmıştım ama e-devletten baktığımda ocağın 25 ine kadar çalışan sigortalı olarak gözüküyorum bu ne anlama geliyor ?
şimdiden teşekkürler
Sonuç olarak elden aldığım parayla birlikte sadece bir ayın maaşını aldım ve iki buçuk ayın maaşı ve dolayısıyla alacağım paranın çoğu şirkette kaldı. Paramın ne zaman yatacağını sorduğumda ise şirket şu an sıkıntıda hala işe devam eden personelle birlikte seninde maaşın yatacak dediler, ama ben işten çıktıktan sonra çalışan personele yine elden bir miktar para dağıtmalarına rağmen benim hesabıma hiç bir şey yatmadı. İşten çıktıktan sonra çalışma bakanlığı 170 hattına şikayette bulundum ama geri dönüş olmadı aradığımda ise işlemlerin devam ettiğini söylediler.
-Şimdi ben bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim ?
-İstifamı 6 ocakta verip, çıkışımı vermelerini ise 12 ocakta söyleyip işten çıkmıştım ama e-devletten baktığımda ocağın 25 ine kadar çalışan sigortalı olarak gözüküyorum bu ne anlama geliyor ?
şimdiden teşekkürler