Maaşın Tamamen Yatmaması Karşısında Ne Yapılabilir ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan m.prm
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba , özel bir şirkette işe girerken imzaladığım sözleşmede maaşın her ayın 15 inde yatacağı ibaresi vardı, ilk iki ay boyunca maaş hiç yatmadı sonra üçüncü aya doğru küçük bir miktar elden para dağıttı muhasebe ve bir hafta sonra da yine tam bir aylık maaşımdan bile düşük bir miktar da hesabıma yatırdılar, bende üç buçuk ay çalıştıktan sonra yazdığım istifa dilekçesine maaşın yatmadığından dolayı istifa ediyorum diye belirterek istifamı verdim ilk önce ihtar süresi gelip çalışman lazım dediler ama sonrasında yerine bir personel bulana kadar bizi bir hafta idare et dediler bende uğraşmak istemedim bir hafta daha çalıştım sonrasında çıkışımı vermelerini söyleyip işten ayrıldım onlarda tamam dediler.
Sonuç olarak elden aldığım parayla birlikte sadece bir ayın maaşını aldım ve iki buçuk ayın maaşı ve dolayısıyla alacağım paranın çoğu şirkette kaldı. Paramın ne zaman yatacağını sorduğumda ise şirket şu an sıkıntıda hala işe devam eden personelle birlikte seninde maaşın yatacak dediler, ama ben işten çıktıktan sonra çalışan personele yine elden bir miktar para dağıtmalarına rağmen benim hesabıma hiç bir şey yatmadı. İşten çıktıktan sonra çalışma bakanlığı 170 hattına şikayette bulundum ama geri dönüş olmadı aradığımda ise işlemlerin devam ettiğini söylediler.

-Şimdi ben bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim ?

-İstifamı 6 ocakta verip, çıkışımı vermelerini ise 12 ocakta söyleyip işten çıkmıştım ama e-devletten baktığımda ocağın 25 ine kadar çalışan sigortalı olarak gözüküyorum bu ne anlama geliyor ?

şimdiden teşekkürler

İlk etapda "maaşım yatmıyor diye" 06/01....tarihinde istifa ettiniz(istifa etmiş gibi olsanız/görünsenizde, aslında bu durum işci yönünden haklı fesih nedeni/durumudur)daha sonra ihtar mı geldi yoksa ihbar süren var(gerekmez ama) gelde çalış mı dediler,her neyse!(gelmemeniz/çalışmamanız gerekirdi)fakat geldiniz ve çalıştınız,sonrasında da çıkışınızı vermelerini söyleyip 12/01...tarihinde işyerinden ayrıldınız,ANCAK daha sonra baktınız gördünüz ki 25/01...tarihine kadar aktif çalışan görünüyürsunuz,dolayısıyle çıkış tarihi 25/01...arada hiç boşluk da yok(ne ilk fesih,nede son ayrılış durumları hiç dikkate alınmamış,bu durum bilinçli mi yapıldı,yoksa sehven bir hatamı oldu burası muamma(bence bilinçli)bu durumda;
a.ya dilekçeniz üzerinde ki tarih,tahrif edilerek değiştirildi 25/01 yazıldı,iş den çıkış nedeni de kod.03 gösterildi(böyle oldu ise lehinize)
b.ya da istifa dilekçesi işleme konulmadı,12/01 deki durumda dikkate alınmayarak, 25/01 öncesinde işe gelmediğiniz için devamsızlık gösterdiler,anılan tarihde de çıkışınız verdiler,bu durumda iş den çıkış nedeni kod.29 gösterildi(böyle oldu ise ihtilaf var demektir)
İşin buraya kadar olan boyutu bu şekil olabilir.
Gelelim ücret meselesine,
ücretin ödendiğinin ispatı işverene ait,Alo 170 i aramışsınız,birde İş Kurumu il müdürlüğüne şikayet dilekçesi vermeniz,daha sonra bu şikayete bağlı yapılacak incelemenin sonucunu beklemeniz(muhtemelen ödeyeceklerdir)ola ki farklı bir durum ortaya çıkarsa,artık iş mahkemesine dava açmanız gerekecek.

Son düzenleme:
İlk etapda "maaşım yatmıyor diye" 06/01....tarihinde istifa ettiniz(istifa etmiş gibi olsanız/görünsenizde, aslında bu durum işci yönünden haklı fesih nedeni/durumudur)daha sonra ihtar mı geldi yoksa ihbar süren var(gerekmez ama) gelde çalış mı dediler,her neyse!(gelmemeniz/çalışmamanız gerekirdi)fakat geldiniz ve çalıştınız,sonrasında da çıkışınızı vermelerini söyleyip 12/01...tarihinde işyerinden ayrıldınız,ANCAK daha sonra baktınız gördünüz ki 25/01...tarihine kadar aktif çalışan görünüyürsunuz,dolayısıyle çıkış tarihi 25/01...arada hiç boşluk da yok(ne ilk fesih,nede son ayrılış durumları hiç dikkate alınmamış,bu durum bilinçli mi yapıldı,yoksa sehven bir hatamı oldu burası muamma(bence bilinçli)bu durumda;
a.ya dilekçeniz üzerinde ki tarih,tahrif edilerek değiştirildi 25/01 yazıldı,iş den çıkış nedeni de kod.03 gösterildi(böyle oldu ise lehinize)
b.ya da istifa dilekçesi işleme konulmadı,12/01 deki durumda dikkate alınmayarak, 25/01 öncesinde işe gelmediğiniz için devamsızlık gösterdiler,anılan tarihde de çıkışınız verdiler,bu durumda iş den çıkış nedeni kod.29 gösterildi(böyle oldu ise ihtilaf var demektir)
İşin buraya kadar olan boyutu bu şekil olabilir.
Gelelim ücret meselesine,
ücretin ödendiğinin ispatı işverene ait,Alo 170 i aramışsınız,birde İş Kurumu il müdürlüğüne şikayet dilekçesi vermeniz,daha sonra bu şikayete bağlı yapılacak incelemenin sonucunu beklemeniz(muhtemelen ödeyeceklerdir)ola ki farklı bir durum ortaya çıkarsa,artık iş mahkemesine dava açmanız gerekecek.

öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkürler.
istifamı verdiğim gün, müdür 6 ocakta tarih yazıp istifamı imzaladı ben aynı istifa dan iki tane yazmıştım ikisini de imzalattım biri onlarda kaldı biri bende ama neden çıkışımı ayın 25 inde verdiklerini anlamadım.
ücret için ise dün bimer e şikayet dilekçesi yazdım bugun ise ankara iş kur dan bana dönüş yaptılar ve şirketin adresini aldılar biz işlem başlatcaz dediler ama içerde kalan paramı almam yine bir iki sene sürecek galiba. sizce bu durumda napmalıyım noterden ihtar çekip sonra iş mahkemesine basvurmalımıyım ?

Bimer in şikayetinize bağlı olarak yapılacak incelemenin sonucunu beklemenizi ve bu sonuca göre hareket etmenizi öneririm.