Maaşlarımı alamıyorum.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Madurum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar;

Ben 1 yılımı doldurduğum şirkette 6 aydır maaş alamıyorum. Şirket şuan iflas ertelemede haziran ayında süresi doluyor. Ben şirketten ayrılmak istiyorum. Maaşlarımı, yemek bedellerini, izin paralarımı ve kıdem tazminatımı nasıl alabilirim? Birde çalışmaya devam edersem, kayyum ve mahkeme tarafından iflas onaylanırsa benim bu bütün haklarım ne olur? Bu konuda da bilgi verirseniz cok sevinirim.

Şimdiden çok teşekkürler.

Ynt: Maaşlarımı alamıyorum.

sayın madurum eğer iflas olmazsa o zaman siz 4857 sayılı iş kanunun 24/II-e kapsamında yapılan iş sözleşmesini fesih eder ve tazminat ve haklarınızı alırsınız,ama eğer iflas onaylanırsa o zamanda 2004 sayılı icra iflas kanununun ilgili 206.maddesinin birinci sıra ''A'' kısmına göre haklarınızı alırsınız ve öncelik hakkınızda mevcut bunuda hatırlatayım , ama tabi burda şirket mallarından rehinli olanlardan hakkınız yoktur ama bunun dışındakilerden ve TTK.kapsamında 3.şahıslar olarak ortaklara kanunen rucü hakkınızda zaten mevcuttur,kolay gelsin ve Allah(cc) yar ve yardımcınız olsun.

Öncelikle Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Allah razı olsun. Ben şuan çalıştığım firmadan ayrılmayı düşünüyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Haklarını kaybetmek istemiyorum. Daha önce ayrılan arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre firmaya ihtarname cekip çalışma bölge md. şikayet etmem gerektiğini söylediler. Bu yol doğrumudur sizce ve nasıl bir ihtarname yazmam gerekiyor?

Tek siz mi alamıyorsunuz yoksa sizin gibi başka kimse varmı eğer varsa bir kac kişi ile birlikte çalışma bölge md.şikayet edin ve sizin maaşlarınız banka üzerinde yatıyor bu sizin için kanıt niteliğindedir çalışma bölge müd.şikayet ettiğinizde sizin için avantaj sağlar diye düşünüyorum

Bilgi için teşekküler. Sadece ben değilim benim gibi 100-150 civarında calışan maaşlarını alamıyor. Bu hafta olmadı önümüzdeki haftaya kesin deyip oyalıyorlar. Evet normalde bankadan yatırıyorlardı maaşlarımızı. Peki çalışma bölge md. çalışan elemanlarda şikayette bulunabilirmi? yoksa sadece haklı nedenden fesih etmek isteyenlermi?

Evet bu kanun hakkında bilgimiz var. Zaten nisan,mayıs,haziran 2009 maaşlarımızı ücret garanti fonundan İşkurdan aldık. Bu olay bir defaya mahsus mu? Yoksa tekrar alabilirmiyiz bilmiyorum.

o işyerine ait 1 kereye mahsus.Fakat işkurdan daha detaylı bilgi almanız mümkün.