Mali Müşavir mi,YMM mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tlgtck
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Selâm,

Eger kişisel kariyer planlamanızı yapıyor olsaydınız, mali müşavir veya YMM'den hangisini tercih ederdiniz?
Düşünün ki bir muhasebe bürosunda 7-8 ay iş tecrübeniz var. Bu büroyu bırakıp YMM'ye geçermiydiniz? YMM'de başlangıç olarak tutanak ve fatura kontrolleri yapılacak.
*İlk önce 2-3 yıl mali müşavir yanında çalışıp sonra YMM'ye girmak daha DOGRU mudur? Ya da muhasebe uygulama tecrübesi kazanmadan YMM'de tutanak tutarak bu işe başlamak ne kadar dogrudur?
*Kariyer açısından,gelecegimiz açısından mali müşavir, YMM seçimini nasıl yapmalıyız?
Çogunluk bu işin mali müşavir yanında devam edilmesi gerektigini söylüyor. Azınlıkta kalan görüşse bu işin denetime kaydıgı ve YMM veya denetim firmalarında çalışılması gerektigini söylüyor.
*Dedigim gibi bir YMM'ye girip tutanak tutarak bu işe başlamak gelecekteki kariyerimiz için uygun mudur? Eger YMM'de devam edilecek olsa neler yapardınız? İngilizce ögrenme veya diger konularda.
*Mali müşavir veya YMM yanında çalışarak kariyer planı yapma konusunda görüşlerinizi bekliyorum.

Ynt: Mali Müşavir mi,YMM mi?

tercihin ilerde ne olmak. ne yapmak istediğinle alakalı. denetim firmasında çalışmak yada hedefin ymm olmak ise ymm yanı olması kayıp değil. ama smmm yanında yetişip işi ögrendikten sonra hedefin dediğim gibi ymm olmak ise o tarafa geçmen daha faydalı olucak diye düşünmekteyim.

Ynt: Mali Müşavir mi,YMM mi?

SMMM yanında yeterli deneyimden sonra, direk YMM yanı değil de Denetim şirketlerinde çalışmak akılcı olabilir. Tabi bence asıl önemli olan kişinin beklentileri ve mutluluğu.

Selâm,

Eger kişisel kariyer planlamanızı yapıyor olsaydınız, mali müşavir veya YMM'den hangisini tercih ederdiniz?
Düşünün ki bir muhasebe bürosunda 7-8 ay iş tecrübeniz var. Bu büroyu bırakıp YMM'ye geçermiydiniz? YMM'de başlangıç olarak tutanak ve fatura kontrolleri yapılacak.
*İlk önce 2-3 yıl mali müşavir yanında çalışıp sonra YMM'ye girmak daha DOGRU mudur? Ya da muhasebe uygulama tecrübesi kazanmadan YMM'de tutanak tutarak bu işe başlamak ne kadar dogrudur?
*Kariyer açısından,gelecegimiz açısından mali müşavir, YMM seçimini nasıl yapmalıyız?
Çogunluk bu işin mali müşavir yanında devam edilmesi gerektigini söylüyor. Azınlıkta kalan görüşse bu işin denetime kaydıgı ve YMM veya denetim firmalarında çalışılması gerektigini söylüyor.
*Dedigim gibi bir YMM'ye girip tutanak tutarak bu işe başlamak gelecekteki kariyerimiz için uygun mudur? Eger YMM'de devam edilecek olsa neler yapardınız? İngilizce ögrenme veya diger konularda.
*Mali müşavir veya YMM yanında çalışarak kariyer planı yapma konusunda görüşlerinizi bekliyorum.
merhabalar forumlarda gezerken yazınızı gördüm çok eski bir yazı olsa gerek ama benim için yeni ve aynı burada yazdığınız gibi bir durumdayım bende smmm sınavını geçtim belgeyi hakettik çok şükür harçları paraları ödetikten sonra belgeme kavuşaçam ama bende smmm bürosu açmayı düşünmüyorum mükelleflerle uğraşmak istemiyorum daha çok bir konu hakkında uzmanlaşmak istiyorum ve ilerde ymmm olmak için de ymm yanında çalışmak istiyorum ne yapacağımı bir türlü karar veremedim siz ne yaptınız ve sizin tecrübenizden yararlanmak istiyorum