Mali Tatil Saçmalığı!!!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sideman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba;

Arkadaşlar bir firma için vergi denetmeni 2006,2007 defterlerini incelemek üzere 20.06.2011 tarihli tebligatla istiyor. Sürenin bitimi mali tatile denk geldiği için normal şartlarda defter ve belgelerin teslim süresi 27.07.2011 tarihine uzamasına rağmen denetmen ısrarla 20.06.2011 tarihli tebligata göre defterleri istiyor.

Şimdi size sorarım bu nasıl bir tatildir?...

Ynt: Mali Tatil Saçmalığı!!!!!

E tamam işte, inceleme elamanı tatile çıkacak.

Vergi denetimi ile görevli olanlar Bugün firmamızda yerinde inceleme yapmışlardır.

Tatil matil yok bunların hepsi hikayeden nameler.

sideman ' Alıntı:
Şimdi size sorarım bu nasıl bir tatildir?...

cevap basit mali tatildir..

o kimse, defterleri incelemek isteyen vergi denetmenine.. 5604 sayılı kanunu gösterin... bişekilde mail atın, faks çekin..

benim başımdada var bi tane.. izmir vergi dairesi başkanlığından bir vergi denetmeni defter ibrazı istediler..
Telefon ediyorlar bana, ibrazdan kaçınıyorsunuz, hakkınızda bu olumsuz rapor edilecek diyor..
Bende, "hadi gelinde inceleyin" dedim..

Mali tatilin sona erdiği 20 temmuzdan itibaren 7 gün uzayacak.. kanun çok açık..

en kral vergi denetmeni gelsin karşıma..

mali tatilin tarihleri adli tatil ile aynı tarihlere denk gelecek şekilde düzenleme yapılmadıktan sonra mali tatilin anlamı yok zaten her şey aynı şekil devam ediyor 1 ile 3 gün arasında değişir tatil etkisi yaratmakta :'(

Kanun ne diyorsa desin.
Denetmenler 3 kişi 3 kişi mükelleflere şu evrakları ver bu evrakları ver diye dolanıyorlar.

Bunu mükelleflere izah da yeni bir eğlence konumuz.

aman ne iyi.

FruitJuice e aynen katılıyorum kanun ne derse desin, bal gibi biliyorlar bu günlerde inceleme yapılamayağını ancak üzerlerine gidip istediklerini vermeyince işi kişisel algılayıp daha sorunlu bir hale getiriyorlar...