personel maaş programı

Malulen Emeklilik...?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gurdal67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gurdal67

Katkı Sunan Üye
Selam ile;

Ölen bir emeklilinin erkek çocuğu SSK Dan "Ruhsal Sağlığı normal değil" diye hekim raporu almış.Ve bu andan itibaren Dul eşin aylığına belli bir yüzde ile ortak olmuş..Daha sonra Belediyede SSK lı olarak çalışmaya başlamış..Şimdi dul eş bu aylığının belli bir yüzdede kesilmesinden rahatsız olduğu gerekçesi ile SSk ya bu kişinin Sigortalı olarak çalıştığını bildirmesine rağmen, gelen cevapta bu halde bile çocuğun Malullen aylık almaya devam edeceği bildirilmiş..

SSK nın cevabı doğrumudur??

Saygılar...

Ynt: Malulen emeklilik...???

gurdal67 ' Alıntı:
Selam ile;

Ölen bir emeklilinin erkek çocuğu SSK Dan "Ruhsal Sağlığı normal değil" diye hekim raporu almış.Ve bu andan itibaren Dul eşin aylığına belli bir yüzde ile ortak olmuş..Daha sonra Belediyede SSK lı olarak çalışmaya başlamış..Şimdi dul eş bu aylığının belli bir yüzdede kesilmesinden rahatsız olduğu gerekçesi ile SSk ya bu kişinin Sigortalı olarak çalıştığını bildirmesine rağmen, gelen cevapta bu halde bile çocuğun Malullen aylık almaya devam edeceği bildirilmiş..

SSK nın cevabı doğrumudur??

Saygılar...

Sigortalı olarak çalışması malulen yetim aylığı almasına engel değil, ancak ne zaman ki bu çalışmasından dolayı kendisine emekli aylığı bağlanırsa, malulen kazandığı yetim aylığı düşer.

tşk ederim turkbey..
SSk da aynı söylüoyr..ben dayanak bulamadım..Biliyorsanız yazarmısınız?

gurdal67 ' Alıntı:
tşk ederim turkbey..
SSk da aynı söylüoyr..ben dayanak bulamadım..Biliyorsanız yazarmısınız?

506 sayılı kanun.
Eş ve Çocuklara Aylık Bağlanması:
MADDE 68 - (1753 sayılı Kanunun 2'nci maddesiyle değişen şekli)(2. 7.1973 tarihinden geçerli olmak üzere) Ölen sigortalının aylık bağlanmasına hak kazanan kimselerine aşağıdaki hükümlere göre aylık bağlanır.
I - Ölen sigortalının 67'nci madde gereğince tespit edilecek aylığının:
A) (3168 sayılı Kanunun 2'nci maddesiyle değişen bent)(27.3.1985 tarihinden geçerli olmak üzere) Dul eşine % 50'si aylık alan çocuğu bulunmayan dul eşine % 75'i, (*)
B) (3168 sayılı Kanunun 6'ncı maddesiyle 27.3.1985 tarihinden geçerli olmak üzere bent yürürlükten kaldırılmıştır.) (**)
C) Çocuklardan:
a) 18 yaşını, orta öğrenim yapması halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmamış olan veya çalışamayacak durumda malül bulunan ve Sosyal Sigortaya, Emekli Sandıklarına tabi çalışmalarından dolayı gelir veya aylık almayan (4958 sayılı Kanunun 35'inci maddesiyle "......" (Œ) ibare 6.8. 2003 tarihinden geçerli olmak üzere madde metninden çıkarılmıştır.) çocuklarla yaşları ne olursa olsun evli olmayan, evli olmakla beraber sonradan boşanan veya dul kalan ve Sosyal Sigortaya, Emekli Sandıklarına tabi bir işte çalışmayan, buralardan gelir veya aylık alamayan kız çocuklarının her birine % 25'i,

Malulen yetim aylığı bağlanabilmesi için çalışamayacağına dair raporun bulunması yeterli, çalışmış olması maaş almasına engel değildir.