yaklaşık 8 ay önce sağlık kurulu raporu ile çölyak hastalığı teşhisi konuldu ve görev yaptığım yerde çalışamayacağıma yerimin değiştirilmesine karar verildi. sağlık kurulunun verdiği bu karar emekli sandığına da gönderildi. emekli sandığının verdiği kararda rahatsızlığının kalıtsal bir rahatsızlık olduğu ve emekli sandığına girmeden öncede var olduğunu bu nedenlede malülüyetine gerk duyulmamıştır, diye karar verdi.
halbuki bu rahtasızlığım tıbben kalıtsal olarak gözüksede bende 30 yaşımda ortaya çıktı yani emekli sandığına girdiğimde çalışmaya başladığımda böyle bir rahatsızlığım yoktu. bu hastalık kimilerinde bebeklikte ortaya çıktığı gibi kimisinde benim gibi 30 lu yaşlarda kimlerinde 50 lili kimilerinde de hiç ortaya çıkmıyor.
ben bu emekli sandığının vermiş olduğu karara yönelik mahkeme yoluyla hakkımı arasam mahkemeyi kazanma şansım ve malülen emeklilik hakkım varmı?
şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. ???
halbuki bu rahtasızlığım tıbben kalıtsal olarak gözüksede bende 30 yaşımda ortaya çıktı yani emekli sandığına girdiğimde çalışmaya başladığımda böyle bir rahatsızlığım yoktu. bu hastalık kimilerinde bebeklikte ortaya çıktığı gibi kimisinde benim gibi 30 lu yaşlarda kimlerinde 50 lili kimilerinde de hiç ortaya çıkmıyor.
ben bu emekli sandığının vermiş olduğu karara yönelik mahkeme yoluyla hakkımı arasam mahkemeyi kazanma şansım ve malülen emeklilik hakkım varmı?
şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim. ???