personel maaş programı

Malulen emeklilik?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merihs12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merihs12

Katkı Sunan Üye
Kanser hastası ve yaklaşık 15 yıllık bağkur sigortalısı bir vatandaş sigortadan malulen emekli olup olamıyacağını sordu. Müdürlükteki müdür yardımcısı hanımefendi bunun mümkün olduğunu ve kendisini 1 ay sigortalı gösterdiği takdirde sigortadan malülen emekli olabileceğini söyledi. Bu durum, hastanın emekliliğine ve emekli maaşına ayrıca sigortalı başlayacağı işverene ne gibi artılar ve eksiler sağlar? bu konudaki bilgisi olan arakdaşlardan yardım istiyorum..şimdiden çok teşekkürler

Ynt: Malulen emeklilik?

Aylığı bağlayacak kurum:

Madde 8 ? Birleştirilmiş hizmet süreleri toplamı üzerinden, ilgililere; son yedi yıllık fiili hizmet süresi içinde fiili hizmet süresi fazla olan kurumca, hizmet sürelerinin eşit olması halinde ise eşit hizmet sürelerinden sonuncusunun tabi olduğu kurumca, kendi mevzuatına göre aylık bağlanır ve ödenir.

??????????

(1) Bu maddede sözü edilen ek 7 nci maddenin numarası teselsülü sağlamak için "ek madde 21" olarak değiştirilmiştir.

Ancak, malullük, ölüm, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa göre yaş haddinden re'sen emekli olma (Ek ibare: 27/1/2000 - 4505/1 md.) süresi kanunla belirlenen vazifelere atanma veya seçilme ve bağlı oldukları kurumun kanunla değiştirilmesi hallerinde ilgililere hizmet sürelerinden sonuncusunun tabi olduğu kurumca,kendi mevzuatına göre aylık bağlanır.

yani bu geçiş kanunlara aykırı değil ,1 ay sigortalı çalışırsan 4a 'dan malülen emekli olabilecek.Peki bu durum işveren açısından bir handikapmıdır.Sonuçta kanser hastası ve ağır bir tedavi uygulancak.İşveren açısından sakıncaları nelerdir?çok teşekkürler ilginize

merihs12 ' Alıntı:
yani bu geçiş kanunlara aykırı değil ,1 ay sigortalı çalışırsan 4a 'dan malülen emekli olabilecek.Peki bu durum işveren açısından bir handikapmıdır.Sonuçta kanser hastası ve ağır bir tedavi uygulancak.İşveren açısından sakıncaları nelerdir?çok teşekkürler ilginize

sözkonusu kişinin 1 ay sigortalı gösterilmesi işveren açısından sıkıntı oluşturmaz sanıyorum.