Malüllük hk.

merhabalar ben kamuda memur olarak çalışıyorum malülen emeklilik yada vergi indiriminden nasıl yararlanırım birincisi by paslıyım 2 cisi safra kesesi alındı 3 cüsü bel fıtığı var 4 cüsü kulagımın birisi yüzde 85 duymuyor 5 cisi menüsküs ameliyatı olacam napmam gerek rapor yüzde kaç isteniyor şimdiden teşekkür ederim

Ynt: Malüllük hk.

Özürlülük raporu ile emeklilik için, Sağlık Kurulu raporunuzda özürlülük oranının en az %40 olması, en az 15 fiili hizmet yılınızın bulunması şarttır.
Malullük için en az 10 yıl fiili hizmet yılınızın bulunması ve vücudunuzda meydana gelen arızalar veya tedavisi imkansız hastalıklar nedeni ile görevinizi yapamayacak durumda olmanız gerekmektedir. 10 yıl hizmeti bulunmayanlara toptan ödeme yapılır.
İstisna olarak, 5 yıl fiili hizmeti olan iştirakçilere, tedavisi imkansız bir maluliyete uğramaları halinde ve de başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez duruma olanlara da aylık bağlanır.
Yüzde oranı belli olmadan hesaplama yapmak yanlış olur. Öncelikle yetkili sağlık kuruluşuna sevkinizi yaptırarak raporunuzu almalısınız.

tekrar meraba ben 23 yıllığım vergi indiriminden yararlanmam için raporun yüzde 40 mı olması lazım öylemi anladım mamlüllük çok daha zor galiba teşekkür ederim şimdiden

Özürlülük raporunun %40 ve üstü olması gerekir. Hizmetiniz 23 yıl olduğuna göre malülen emeklilik için süreniz yeterli. Ancak raporunuzun "Tedavisi imkansız bir maluliyete uğramaları ve de başkasının güç ve yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremez durumda olma" şeklinde çıkması gerekecek.