Mesleğinizi seviyormusunuz?

Mesleğinizi severek mi yapıyorsunuz?

• evet

Kullanılan: 0 0.0%
  • hayır

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    0
Sevgili meslektaşlarım;Ben mesleğimi çok ama çok seviyorum.Ve bu mesleğin mesleğini gerçekten sevenlerin omuzlarında yükseleceğini düşünüyorum.Şimdi görelim bakalım kaçımız severek yapıyoruz?

Ynt: Mesleğinizi seviyormusunuz?

bu soruyu kendime sormuştum

evet seviyorum, severek çalışıyorum

yıllar öncesine dönsem, yine bu işe girerdim

zaten sevmeyerek yapan kişi başarılı da olamaz diye düşünüyorum

mesleğe girmeden iyi düşünmek lazım ...

daha önce buna benzer bi başlıkta ben açmıştım. birkaç olumlu görüş dışında tamamen olumsuz yorumlar vardı.
bu başlığa olumsuz görüşü olanların tıklamaması temennisiyle...
ben mesleğimi çok seviyorum ve seven arkadaşlarımın yazılarını okumak istiyorum...

evet ben de hep olumlu cevaplar görmeyi temenni ediyorum :)

ha---yırrrrrrrrrrrrrrr sev-mi-yo-rum. mecbur olduğum için çalışıyorum

Seviyoruz tabi zaten sevmeyen bu yola zor devam eder. Dosya açtırma parası, staj başlatma sınavı parası, staj başlatma sınavı, her tür eza ve cefa ile bitirilmiş bir staj, yeterlilik sınavı parası, yeterlilik sınavları, ruhsat parası. En az 4 yıl ve yaklaşık 10.000 tl demek.

deli gibi sevmesem bu yolda o kadar yılımı heba edip o kadar paralar harcayıp o kadar kendimi paralar mıydım?önüme gelen fırsatları elimin tersiyle itip nayır nolamaz ben smmm olacağım der miydim?

her şeye rağmen seviyorummm:)

kater ' Alıntı:
Seviyoruz tabi zaten sevmeyen bu yola zor devam eder. Dosya açtırma parası, staj başlatma sınavı parası, staj başlatma sınavı, her tür eza ve cefa ile bitirilmiş bir staj, yeterlilik sınavı parası, yeterlilik sınavları, ruhsat parası. En az 4 yıl ve yaklaşık 10.000 tl demek.

+1

:) demek herkes oturup benim gibi kendi bilançosunu çıkarmış

Hayır sevmiyorum. Hatta nefret ediyorum. Mecburen yapıyorum. Başka şansım olsaydı hemen bırakırdım.

Mesleğimizi meslek olarak yaptığımızda elbette seviyoruz ama çok güzel bir söz olan "vergi için değil, bilgi için muhasebe" kavramı uygulamada yerine oturduğunda.
Yoksa herşey özünde bir tiyatrodan öte gitmiyor.

şuan sevmek için uğraşıyorum bir yerde çalışıyorum maaşım çok kötü ama ne yapacaksın hayat zor..

Merhabalar..

Ben henüz işin çoook başındayım.. Aöf maliye2.sınıf öğrencisiyim. Aslına bakarsanız bu meslekten lise döneminde hiç haberim yoktu.Yani smmm nedir,ne iş yapar bilmiyordum.Hatta aöf maliye bölümünü seçtiğim ana kadar hiçbir bilgim yoktu bu meslekle ilgili.Bu bölümüde sadece elimde bir üniv.diplomam olsun die seçmiştim açıkcası.Neden işletmeyi seçmemiştim? Çünkü o bölüm daha klasik, daha standarttı benim için.. Herkes işletme okuyor bende maliye seçmek istiyorum dedim kendimce.. Ve okul başlayıp derslere çalışmaya başlayınca, araştırmaya başladım bu mesleği..

Sürekli evraklarla uğraşılan,pc ve diğer ofis aletlerinin kullanıldığı,iş saatinin çoğunun masa başında geçirildiği,normale göre biraz daha zeki,aklı başında insanların tercih ettiği bir meslek gurubu olduğunu öğrendim.. Ve bu durumu kendim ile özdeşleştirdim.. Evet dedim ben bu mesleği kesinlikle yapabilrim.Ötesine geçerek severek yapabilrim dedim.Ve sonra daha bi azimle çalışmaya başladım derslerime.Artık hedefsiz değilim.Bİr hedefim var.Mali müşavir olmak ve bu meslekte yükselebildiğim yere kadar yükselmek..

Daha yolun çook başındayım ama azmin ve gayretin elinden hiçbirşeyin kurtulamayacağını çok iyi biliyorum.. Dolayısıyla zamanla hedeflerime bir bir ulaşacağıma inancım sonsuz..

Evet uzun ve zahmetli bir yol bu yol.. Cesaret edipte girmek istemeyenlerde olabiliyor.Yada bu mesleğin içinde olupta,hayır ben bu işi sevmiorm ,zorunda olduğum için yapıyorum diyebilenlerde oluyor.. O kadar çok yıldırıcı etken varki saymakla bitmez. Neti açıyorum,forumları okuyorum, meslek mensuplarının %80-90'ı olumsuz düşünüyor bu meslekle ilgili..

Sonuç olarak demek istediğim olumlu düşünürsek olumlu şeyleri çekeriz kendimize.. Herkesin mesleğiyle ilgili olumlu düşünmesi temennisiyle.

Saygılar. :)

Artık yapılacak meslek değil Birde belediye harcı çıktı.

Kişiye özel hiçbir mesajım olmadı şu ana kadar ama sabretmek de zor.

Pantoron; herkesi meslekten soğutarak, meslektaş sayısını azaltmak, en azından artırmamak için elinizden geleni yapıyorsunuz.

Bu çalışmalarınızı yakından takip ediyorum.

Sonuçta bu da bir yol, çözüm olur olmaz o ayrı. Zira bu mesleğin neden yapılmayacağına dair eşsiz örnekler sunuyorsunuz.

Belediye ruhsatı çıktı, artık bu meslek yapılmaz.
E-beyanname sitesi yenilendi, artık bu meslek yapılmaz.
A-4 kağıdına zam geldi, artık bu meslek yapılmaz.

Bu meslek yapılmaz diyenler acaba hangi mesleği isterdi?

ÖSS'de derece yapmadıysanız, zaten hangi meslekte olursanız olun, işler çok iyi değil. Tekrar tekrar yazmak durumunda kalıyorum.

İİBF bölümlerinden mezun olunduğuna göre bankaya ya da insan kaynakları bölümüne falan girecektiniz. Zaten o mesleklerde herhangi bir ön şart falan da yok. Ruhsat falan da istenmiyor. Hala herkes SMMM olabilir diyoruz. O kadar da değil. Hemen tıp falan örnek gösteriliyor. Bu sadece gerçeği çarpıtmak olur.

Mali müşavir olmasaydınız ne olacaktınız? Diyelim ki bankacı olacaktınız. Şu an ilgili forumlarda bankacılık bitti, önüne gelen bankacı olacak diyecektiniz (Örnek olsun diye bankacılık dedim, herhangi bir art niyetim yok).

Ben bir çözüm duymak istiyorum. Bu meslek artık yapılmazsa yapmayın lütfen.

Hayat bu şekilde geçmez.

Muhasebe bürosun da başladığım dönemlerde beni cok bıktırdılar muhasebe işiyle uğraşmayım diye ama her ne kadar olursa olsun bıktırdılar ama ben yine de sevmeye calışıyorum

Merhaba,

Aslında bu konu başlığını daha önce de gördüm, evet diye not verdim yorum yapmadan çıktım. Ama şu anda özellikle yapılan yorumlarıda okuyunca kendime dönüp gerçekten sordum seviyormuyum bu mesleği,

Bayılıyorum ben ne sevmesi, her zaman keşfedilecek yeni bir yeri olan bir alemde hissediyorum kendimi,
bugün dünden daha çok şey bilmek zorunda bırakıyor, monotonluk yok, ağzına kadar adrenalin dolu günler, zamana karşı verilen yarış, hiç bitmeyen bir rekabet ortamı, ve yorumladıkça, irdeledikçe, konuların dibini deştikçe altından çıkan yeni cevherler, yeni hazineler, tam; biliyorum artık ustalaştım derken; iki dakikada çırak gibi bırakan,

Çıldırıyorum, bu meslek için ve başka bir işi yaparken düşünemiyorum kendimi, zira başka bir meslek tasavvur edemiyorum; sınırlarımı bu kadar zorlayacak,

Yahu varmı başka bir meslek öğrendikçe bitmeyen, sınırları olmayan, insanın heyecanını öldürmeyen, başka bir meslek varmı her gün yeni bir maceraya uyandıran.

Bilmiyorum ya hayatın anlamı benim için muhasebe mesleği,

Hiç bir zaman tamamına sahip olamayacağımı bildiğim, Yeni bilgiler edinip yaklaştıkça uzaklaşan bir kara sevda o benim için,

Ulaşılmaz olması beni bu kadar kendine çeken

Hani bülbül aşıkmış ya güle,

Öyle işte

Saygılarımla,

mesleğimiz sayın uzmanın dediği gibi bir meslek ama şu açılacak büronun ticarethaneyle içiçe olamaz ibaresi de olmasa...çok canımı sıkıyor doğrusu.