Meslek Hukuku

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kerem81
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kerem81

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar oda genel kurulu toplantı zamanı. Kimi yerde yılda bir Mayıs ayının içinde kimi yer de 3 yılda bir. Gib den bakıyorum 3 yılda bir değişen şekli ile ama hoca yılda bir dedi. Acaba tekrar mı değişti ?

Ben takıldım ya kesin çıkar bu soru. Bilen varsa açıklarsa çok sevinirim.

Ynt: Meslek Hukuku

oda genel kurul toplantısı mayıs
birlik genel kurul toplantısı eylül ayında.
3 yılda bir olan seçim diye biliyorum.''3 yıl için göreve seçilirler'' ibaresi aklımda kalmıştı.
yönetim kurulu başkanının isteği ile de genel kurul toplanabiliyor.
5786 sayılı kanuna bak istesen kerem çümkü tam hatırlayamıyorum ben

Madde 20- Genel Kurul (5786 sayılı Kanunun 19 uncu maddesiyle değiştirilen ibare. Yürürlük; 26.07.2008) üç yılda bir(*) Mayıs ayının içinde başkanın daveti üzerine bütçeyi ve gündemdeki diğer maddeleri görüşmek ve gereken seçimleri yapmak üzere toplanır.
Oda Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim veya Denetleme Kurulu gerekli gördüğü hallerde Genel Kurulu toplantıya çağırabilir.
Oda Yönetim Kurulu Başkanı, Odaya kayıtlı üyelerin beşte birinin görüşme konularını belirten yazılı talebi ile en geç 15 gün içinde Genel Kurulu toplantıya çağırmak zorundadır.

(*) (İbarenin değişmeden önceki şekli ) yılda bir defa

haklıymışsın kerem.3 yılda bir diyor. kusura bakma hemen cevabı bulmaya çalıştım kafa karıştırmak istemem

arkadaşlar meslek hukuku dersinden kanun metinlerini çok iyi ezberleyin çünkü bu dersten çok kıt puan veriyorlar mart sınavında 80 bekliyordum 55 geldi. kasım sınavında bir arkadaşım iyi geçti sayılır diyordu 05 aldı.

Teşekkürler Dilay.

Evet zaten kanun metni ile söylemeyince çok tuhaf cümleler çıkıyor ortaya.
Ben bu sınavda kanun amacı ve mesleğin konusu gibi bir soru bekliyorum.
Yine umarım 3 soru kanundan gelir.

yok zor gelecek netten soracaklar basit sormazlar o zaman kolay gelmişti martta
ona göre çalışalım

kesinlikle öyle sana katılıyorum fercey meslek en kıt not verdikleri ders

en kıt not verenden ziyade sanırım cevapları kelimesi kelimesine istiyorlar.istedikleri de kanun maddesi sonuçta az bir şey değil.bunlar bizi robot sanıyorlar galiba.insaf...

Etik veya haksız rekabet yönetmeliğinden bir soru gelecek gibi bir his var içimde, sizlerle de paylaşmak istedim...

stajdan sayılan sürelere bakmadım,ezberlemek oldukça zor.Meslekten ne yapacağız bakalım :( ayrıca odaların ve birliklerin Genel,yönetim kurullarının görevlerinide aklımda kaldığı kadar biliyorum.Bire bir ezber yapmadım.

çalışanlar listesinden silinmeyi gerektiren haller, haksız rekabet kurulu, etik kurallarına ilişkin tehditler ve önlemler bunlardan bekliyorum. kanundan oda ve birlik kurullarından başka nerden çıkabilir daha önce çıkan soruları elersek fazla soru kalmamış görünüyor

SMMM için genel şartları sormuşlardı belki bu seferde Özel şartları sorabilirler,meslekle bağdaşan işler sorabilirler,5 tane olay verip hangi meslek cezaları verilir gibi soru sorarlar ki inşallah sorarlar hiç değilse puan kesme olayı olmaz.

ebru hn. o kitap yetersiz kalır bence, ankara odasının int.sitesinde son değişiklik haliyle var kanun, ben onun özetini çıkararak hazırlandım martta, mart ve temmuz sorularının %90 nı o özette vardı. isterseniz mail atabilirim yada kendiniz odanın sitesinden indirebilirsiniz.
kolay gelsin.