Meslek Sözleşmesi

aşkınbulduk

Tanınmış Üye
hayırlı geceler,

mükelleflerle yaptığım sözleşmeleri, damga vergisi beyannamesinde tek nüsha olarak hesaplıyorum ?

uygulamanız nasıl ?

mükelleflerele yaptığımız sözleşmelerin her nüshası için damga vergisi ödüyoruz.tek nüsha ise tek damga vergisi.ben genelde tek nüsha düzenleyip müşterime imzalatıyorum.dosyasında saklıyorum.müklefin de bir nüsha istemesi halinde ona da fotokopisini veriyorum.ama bazı mükellefler illa ki aslını istiyor. bu durumda iki nüsha düzenleyip iki nüsha için ayrı ayrı, aynı oranda damga vergisi ödeniyor.herkes kendisinde kalacak nüshanın damga vergini ödüyor.

mükellef defterini alır veya işyeri kapanışı yapılırsa sözlşemeyi son beynnameyi verdikten sonra mı iptal ediyoruz ? yoksa 15 gün içinde ?

merhaba,

Sözleşmenin bitiş tarihinden geriye dönük 15 gün içinde yazmak şartı ile son beyannamenizi verdiğiniz tarihten sonraki 15 gün içinde sözleşme iptali yapabilirsiniz.

maliye danışmadan e-bildirge şifreniz iptal olsa bile geçmişe dönük beyanları verebileceğimiz söylendi, sorun çıkarsa 444 0435 le görüşün açarlar dediler.