TÜRKER ; 21. Yılını kutlayan meslek camiası 246 bin sayısına ulaşarak geniş bir alanda hizmet sunuyor
TÜRMOB Genel Başkanı Dr. Masum Türker, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik meslek yasasının TBMM?de kabulünün ardından 13 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazete?de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin 21?inci yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, ülkemize mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yasal statüye kavuşmasında emeği geçenleri bir kez daha kutladı.
TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki 72 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir odasına kayıtlı, 80 bin meslek mensubu, 16 bin stajyer ve 150 bin büro çalışanı ile sayısı 246 bine ulaşan muhasebe camiası muhasebe, denetim, finansal raporlama, danışmanlık gibi çok geniş bir alanda hizmet sunuyor.
TÜRMOB Genel Başkanı Dr. Masum Türker 3568 sayılı meslek yasasının yürürlüğe girmesinin 21 inci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, ?Muhasebe, finansal raporlama ve denetim, işletmelerin ve doğal olarak ülke ekonomilerinin gelişiminde önemli fonksiyonlar üstlenmektedir. Sağlıklı ve güvenilir finansal raporlama, sağlıklı bir ekonominin temel taşlarından biridir.
Muhasebe ve denetim alanında çalışan meslektaşlarımızın yaşadıkları sorunların ortadan kaldırılacağı umuduyla meslek yasamızın yürürlüğe girmesinin 21?inci yılı vesilesiyle ülkemizde mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mesleğinin yasal statüsüne kavuşmasına katkı verenleri bir kez daha kutluyorum. Meslek örgütlenmesinin gelişimi ve mesleki sorunların çözümü için çaba harcayanlar ve her geçen gün sürekli kendini geliştirerek başarılı hizmetler sunan meslek mensuplarımız ülkemizin gelişimine katkı sunmakta ve sunmaya devam edecektir.? dedi.
??