Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ağır ve tehkileli işlerde çalıştırılacak olan işçilerin mesleki eğitim almış olmak zorundadır deniyor. Bu mesleki eğitim kimler tafarından, nasıl verilecek, ne kadar süreli, bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.
Geçtiğimiz hafta çalışma Bakanlığınca bir teftiş geçirdim bu konuyu müfettiş beyede sordum bu konu ile ilgili yasal düzenleme olmasına karşın mesleki eğitimin kimler tarafından nasıl verileceği hususunda şuana kadar bir çalışma olmadığını söyledi, belirli mesleklerde çıraklık eğitim merkezinin verdiği mesleki eğitimler var ama kapsamı geniş değil. Şuan için uygulanabilirliği tartışılır bir düzenleme.
Firmalar, işbaşı yapan personeline işbaşı eğitimi vererek yasanın istediği şartı yerine getiriyor ve iş güvenliği eğitimlerini her yıl planlıyarak ve kendi bünyesine aldığı eğitmenlerle bu eğitimleri tekrarlayarak yasal zorunluluğu yerine getirmektedir.
sizede tavsiyem; eğitmen almanız ve eğitimelri her yıl periyodik olarak planlamanız ve gerçekleştirmenizdir.
aksi taktirde iş kazası meydana gelmesi durumunda; gerekli eğitimelri vermediğiniz için sorumlu durumda kalırsınız