Mesleki Sorumluluk Sigortası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik
26 Ağu 2008
Mesajlar
6
Konum
İzmir
Özellikle son sosyal güvenlik yönetmelikleri ve tabi hemen öncesindede ilişkili kişi transfer fiyatları işlemlerinde yaşanan tedirginlik mesleki sorumluluk sigortası yapma konusunu daha ciddi düşünmeme neden oldu.
İki sigorta şirketi ciddi olarak bu konuya el atmış.
İsviçre sigorta, bu şirketin poliçesini alan 12 aylık süre içinde yapacağı işlemler nedeni ile sorumlu tutulması halinde ileriye dönük 5 yıllık süreç içinde işlem yapıldığında devreye giriyor, örnek verelim
20/9/2008 de poliçeyi aldınız
20/9/2008-20/9/2009 dönemindeki işlemleriniz sigortalı
20/9/2008-20/9/2014 döneminde sigortalı olduğunuz dönem ile ilgili bir sıkıntınız olursa bu poliçe ödemeyi üsleniyor.
Agi sigortanın poliçesi farklı, bu yıl aldığınız poliçe sizi 12 ay boyunca bu yıl ve geçmişe doğru 5 yıla ait çıkcak her türlü sorumluluk yaptırımına karşı koruyor,
20/9/2008 de aldınız poliçeyi,20/9/2009 tarihine kadar,
20/9/2003-20/9/2009 dönemine ait her türlü vergi ceza size yöneldiğinde devreye giriyor.
(tabi kendinize ait işlemler sigorta kapsamında değil bunlar mesleki sorumluluk sigortası)

Ben kararsız kaldım?
Agi biraz daha önde bana göre ama daha kesin karar veremedim,
sizler neler dersiniz bu konuda,
gereklimi?
hangisi mantıklı?
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

Son derece gerekli bir uygulama ancak detayları iyi gözden geçirmek gerekli. İleriye dönük sorumlulukların kapsam içine alınması bana daha mantıklı geliyor. Ama prim oranları da önemli etken.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

İlla yapılacaksa mantıklı olanı bence ilk yıl b sıkkını, ikinci yıl ve sonrasında ise a sıkkını uygulamak gerekli diye düsünüyorum.
Bu sigorta hele hele bizim meslek için son derece gerekli ama söylede bisey var. Agi dediğiniz sigorta biçimini herhangi bir inceleme vs. geldiğinde de yaptırabilirsiniz. O da ayrı bir konu, poliçe klozlarını etraflıca anlamak lazım.
Sonuçta çok gerekli.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

file.php
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

agi diye hatalı yazmışım,
doğrusu aig olacaktı,
ve ben tam bu şirketten bu sigortayı almaya karar vermek üzere iken
lehman borthers iflas etti merill satıldı bu haberle birlikte de adı geçti bu şirketin
meğer dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri imiş ve özellikle mortgage konusunda çok sigorta yapmış
dolayısı ile sigorta sektöründe geçen hafta zirve yapan krizde riske giren sigorta şirketi idi,
40 milyar dolara ihtiyacı olduğu haberi geldi,
ertesi gün abd hükümeti 85 milyar dolar verdi aman batmasın diye
ve düze çıkacağından söz ediliyor
ama sektör güvene dayanan bir sektör,
ve bir kurt düştü ,
biraz bekleyeceğim.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

benim de ilgimi çekti.. peki kısıtlamlar var mı? örneğin şöyle şöyle durumlarda ödemez gibi..? sağlık sigortasında sonradan birsürü ilacı ödemediği gibi..
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

-Bildiğim kadarıyla AIG alt sınır olarak 150 YTL den başlatıyor.Yani Diyelimki bir ceza yediniz bunun 150 YTL sını kendiniz karşılıyorsunuz,kalanını sigorta karşılıyor.

-İsviçre Sigorta da ise daha farklı ; 100-150 YTL + cezanın %5 ve %10 nu alıyorlar.
-Ayrıca herhangi bir ceza durumunda hem kendiniz hemde mükellefiniz sigorta şirketine bir yazı yazmak zorunda.Mükellef " evet muhasebecimin hatasıdır" sizde " evet bu hata benimdir " diye.

-Diğer poliçelerde olduğu gibi bu işler için de expertiz yaptırıyorlar.
Benim öğrendiklerim bunlar.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

hiç yaptıran yokmu bu sigortadan, ceza yeyipde sigorta şirketine ödettiren oldumu hiç, bende düşünüyorum. ama net bir bilgiye ulaşamadığım için hala tereddütlüyüm.

sayın ismet tekin arkadaşımız şuanda sigortalımı acaba..?
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

mesleki sorumluluk sigortasını aig e yaptırdım. Olacak ya akabinde iab ile ilgili sıkıntımız oldu. evraklarını tamamladıktan kısa bir süre sonra parayı hesaba yatırdılar. yanlız muafiyet düşüldükten sonra kalan kısmı.
anlaşma yaparken, ciroya göre poliçe düzenleniyor ve ciro arttıkça hem muafiyet artıyor hemde prim artıyor.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

sayın smmmpehlivan

yanlış hatırlamıyorsam iab cezası asgari ücretin 1 katı tutarında, size geri ne kadar ödendi. ve ödenirken ne istendi bizi bu konuda aydınlatırmısınız.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

iab nin zamanında verilmemesinden dolayı 1000 tl ceza kesildi. Burda önemli olan cezanın zamanında ödenerek 1/4 den faydalanmak. Çünkü cezayıda zamanında ödemezsen 1/4 den faydalanacağın kısmı sana geri ödemiyor. Kısacası muafiyeti düşüyor geri kalanı size ödüyor.
kabarık bir dosya istiyorlar.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

kabarık bir dosya derken, sadece idarenin cazdığı ceza tutanağı yeterli değilmi ödenmesi için yoksa. mahkeme kararı felan istiyorlarmı.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

şimdi bu konuda en önemli olan şey, ceza size gelirse ödemeleri, yani bunu iyi araştırmak lazım, eğer uygulama ceza bize gelirse ödemek ise bence bu pek birşeyi değiştirmez, çünkü yapılan hatalarda ipc de vergi usulsüzlükte her zaman mükellefe tahakkuk ettirilir. Eğer sigorta şirketi bu durumda ödeme yapmıyorsa, verdiğimiz poliçe parası yanımıza kar kalır.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

mesleki sorumluluk sigortasından daha önemli olan bir şey var...mali müşavirler yanınızda çalışan elemanların sigortasını siz ilk önce bir yapın,daha sonra melseki sorumluk sigortası yaparsınız,bu daha önemli değilmi
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

sayın father konuyu saptırmayın, yanımda 2 elemanımda var 2 'side sigortalı, kuyruk acınızı tüm mali müşavirlere mal etmeyin.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

sayın father anlaşılan siz meslek mensubu değilsiniz. buşekilde konuşmanız etik dışı. benim yanımda çalışanında sigortası var. eğer sizde birinin yanında çalışıpta sigortanızı yapmıyorsa. orda çalışmayın.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

jagues doğru konuş,birincisi benim sigortam yaytıyor,ben sigortasız arkadaşları ve ileride muhasebe bürolarında çalşmayı düşünen arkadaşları düşündüğüm için yazıyorum,bende stajerim ilerde muhasebe bürosu açarsam sigortasız eleman çalıştırmam,ama çoğu mali müşavirin insanları kullanıyor bunuda böyle bilesin,bizde geçtik senin geçtiğin yollardan,biliyoruz neyin ne olduğunu,zorunuza gitti herlade,kul hakkını nasıl ödeyecekler
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

sigortalı eleman çalıştıranlara lafım yok,üstüne alınan yazsın
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

şimdi sizle burda polemiğe girmek istemiyorum, seviyenizede inmem, çünkü mesaj sayınızın artmasıyla birlikte ondada düşme görüyorum, neyse konunun başlığı mesleki sorumluluk sigortası, ben konuyu saptırıyorsunuz dedim,yanlış birşey mi söyledim, konuyu mesleki sorumluluk sigortası ile ilgili mesajlaşmadan nereye getirdiniz , ben söyleyeyim, ilk mesajınızı aynen yazıyorum tüm mali müşavirleri kapsar nitelikte genelleme yaparak yazdığınız ; "-mali müşavirler yanınızda çalışan elemanların sigortasını siz ilk önce bir yapın,daha sonra mesleki sorumluk sigortası yaparsınız" burda tüm mali müşavirlere pay biçmiyormusunuz ? hatanızı kabul edin zeytinyağı gibi su üstüne çıkmaya gerek yok !, ondan sonra 2. mesajınızda "-çoğu mali müşavirin insanları kullanıyor bunuda böyle bilesin" yazmışsın, sigortalı eleman çalıştıranlara lafım yok,üstüne alınan yazsın" çoğu dediğine göre foruma üye olan mali müşavirlerin sanıyorum, senin bakış açınla yaklaşırsak bir kaçı üstüne alınamayacak. Neyse cevap ihtiyacı duydum eğer bundan sonraki mesajınızda aynı gerginlikte olacaksa cevap yazmayacağım sayın father,

İyi Günler.
 
Ynt: Mesleki Sorumluluk Sigortası

Değerli Arkadaşlar

Bizde bu sigortayı yaptırdık vergi levhamıza bakıp bize senelik bir tutar söylediler ( Hsbc bankasından) ama henüz gerek olmadı allaha şükür

1. Örnek olarak mükkelefe bir ceza geldi burda bunu tahsil etmek için belli bir süre var sanırım yani sadece cezayı gösterip parayı alamıyoruz. Bu süreci detaylı bilen arkadaş var mıdır?
2. Serbest Meslek mensubunda tahsilat ve ödeme esası olduğu için bu sigorta tutarını bir kerede giderleştirebilir miyiz?
3. Clause ( Böyle mi yazılıyor bilmiyorum) ama genel olarak sigorta şirketleri tazminatları kolay kolay vermiyor bu sigortada da bu tip sorunlar yaşanabilir mi?
4.Mali müşavirin yanında çalışan kişilerin hatalarındanda sorumlumudur?

Saygılarımla
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst