Meslekten Soğudum...İntihar Etmektense Mesleği Bırakayım Diyorum

meslegimiz kalp krizi ölümlerinde 2.imiş...ben 30 yasındayım...carpıntılarım basladı...meslegede girmisken..tükendim..bırakıp ticaret yapayım diyorum
...mevzuatta bi konuya bakıyorum.aynı konuda üç değişik yaklaşım var.her yaklaşım tafsilatlı anlatılıyor derken 10-15 sayfa aynı konuyu okuyorum.konu bitiyor.

Ne anladın diye kendime soruyorum ...cevap hiçbirşey.Mevzuat lastik gibi .Nereye çekersen oraya gidiyor.

Forumlardan bişey öğreneyim diyorum.bakıyorum bilen bilmeyen herkes cevap yazıyor.

bazen tecrübeli üstatlara sorup öğreneyim diyorum.İKi değişik kişi aynı soruya çok farklı cevap veriyor.ilerde başıma geldikçe yanlış yönlendirildiğimi anlıyorum.

önceden hastane mükellefim vardı.hep ameliyatlar yapılırdı.Dr.hastayı yanlış ameliyat yapıp kolunu felç bırakınca ilahi takdir;çok başarılı bi ameliyat oldu.az kalsın bütün vücudu felç olacaktı deyip sıvışırdı...ben bi hata yapınca hemen karşıma milyarlarca cezalar çıkıyor.

ne olacak muhasebecilerin hali

Ynt: Meslekten Soğudum...İntihar Etmektense Mesleği Bırakayım Diyorum

BEN DE 33 YAŞINDAYIM 2 SENEDE 5 DENEMEDE ANCAK (4 CEPHEDE UYKUSUZ SAVAŞIRKEN) KAZANABİLDİM SMMM STAJ SINAVINI, BU YAŞA KADARKİ HAYAT HİKAYEME HİÇ GİRMEYİM. DÜNYA KADAR DA KİTAP V.S. MASRAF YAPTIM HEM DE ZAR ZOR ALDIĞIM ASGARİ NET ÜCRETE ÇALIŞIRKEN.... BELKİ DE KURTULMA ŞANSIM BİLE YOK AMA Bİ GERÇEK VAR KALP KRİZİNDEN ÖLSEM DE GAM YEMEM TEK SORUN SÜRÜNMENİN IZDIRABI ZOR.

bende 27 yaşındayım zor bela kazandığım smmm sınavını nasıl bitereceğim diye kara kara düşünüyorum tic.lise ünv.te derken hep aynı konuları okumaktan bıktım .mesleği bir seviyorum bir bakıyorum nefret ediyorum nerden bulaştım bu işe diyorum her işin bir zorluğu var diyeceğim ama bizim iş hepsinden zor çünkü hata kabul etmiyor.sizinde benim gibi düşündüğünüze sevindim açıkçası bir ben değilmişim .

Arkadaşlar biraz relaks olun, ben bu mesleği 1982 yılından beri yapıyorum. Bir konuya karar vermeden önce iyice özümseyip karar verin.
Başarılar

slm arkadaşlar, konunun başlığı ilgimi çekti baktım dertler paylaşılmış bende kime anlatsam diyodum:)ben 23 yaşındayım, bu meslek bana ağır geliyor seneye stajım bitiyo ama piyasa konularına hakim değilim:(sınavlarda zorluk çekmiyorum, 2. denemede aldım staja bşalamayı ama piyasada çalışamamak beni çok üzüyor girdim işe; mükelleflere dayanamadım böyle işmi olur dedim çıktım...o kadar oku 4+2 bide git seni anlayamayan insanlara laf anlatmak zorunda kal!!! yarımda bırakmak istemiyorum:(o kadar yol katetmişim...bide tüm stajerleri böyle karamsar görünce tek olmadığımı anlıyorum....
stajıma şirkette devam etmek istiyorum en azından sigorta zorluğu olmaz...ama zor bi meslek ve bu sınavı aldıktan sonra hiç bana göre olmayan bir meslek seçtiğimin farkına vardım:(bi gerçek var muhasebeyi seviyorum ama tek başıma özgürce yaptığım zaman, yaptığım şeyin üzerinde oynama olmadığı zaman bilmem anlatabiliyormuyum....