Milli Eğitime Kesilen Faturalar

stajer311

Katkı Sunan Üye
Milli Eğitim Müdürülüğüne fatura kesiliyor. Şuabt ayında KDV beyanına dahil ediliyor. Daha sonra milli eğitim bakanlığı bu fatura tutarlarında 1000 ytl lik kısmını ödemeyeceğini söylüyor.
Faturalar geri iade ediliyor. Biz bu durumda KDV beyanını düzeltme verirsek inceleme çıkacağı aşıkar.
Bu gibi bir dumla karşılaşmamak için 600 hesaba ters bakiye olarak Mart ayına işlemek doğru olurmu veya nasıl bir yol izelenebilir.
Teşekkürler.

Ynt: Milli Eğitime Kesilen Faturalar

Eğer düzeltme beyannamesi vermeyerek böyle bir işlem yapacaksanız 600 'lü hesabı ters çalıştırmayın. TMH uygun olmaz.
Size iade edilen faturaları bir çeşit iade faturası gibi işleme tabi tutarak 153 ve 191 hesaba borç kaydederek yevmiye kaydınızı yapın. Çünkü VUK 'na göre 10 günlük işlem süresini gözönüne alarak bu şekilde kayıt yapmanız daha sağlıklı olur. (Faturaların iadesinin kesildiği tarihten 10 günden daha sonra iade edildiğini varsayarsak.)

Ynt: Milli Eğitime Kesilen Faturalar

Aynı problemlemle bende karşılaşıyorum. Milli eğtimden onaylı iptal edilen veya içeri kabul edilmeyen faturaların listesini alıyorum ve KDV Beyanıma bu listeyi ekleyerek düzeltmemi veriyorum sanırım en doğrusuda bu....