Mola Ve Yemek Süreleri Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aamayk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba,

İş yerinde günlük 9 saat çalışmaktayım ve yemek süresi 30 dakika 10+10+10 aralıklarla da mola almaktayım.
Bu iş kanuna göre yasal mıdır ?

İŞ KANUNU 68. MADDE : Günlük çalışma süresinin ortalama bir zamanında o yerin gelenekleri ve işin gereğine göre ayarlanmak suretiyle işçilere;

a) Dört saat veya daha kısa süreli işlerde onbeş dakika,
b) Dört saatten fazla ve yedibuçuk saate kadar (yedibuçuk saat dahil) süreli işlerde yarım saat,
c) Yedibuçuk saatten fazla süreli işlerde bir saat,

ara dinlenmesi verilir.Bu dinlenme süreleri en az olup aralıksız verilir.

Yasal...
-iş günlerinde iş süresi 9 saat,ara dinlenme süresi 1 saat,fiili çalışma süresi 8 saat ise;
a-haftada 6 gün çaışıyorsanız ,haftada 3 saatxortalama 4 hafta da=12 saat fazla çalışma doğar/ayda
b-haftada 5 gün çalışıyorsanız 45-40=çok şanslısınız

Şöyle açıklayayım toplamda 10 saat iş yerindeyim. Bildiğim kadarıyla yemek ve mola süresi çalışma saatleri olarak gözükmemektedir. Bundan dolayı 9 saat diye dile getirmiştim. İş süresi 9 saat, yemek+ mola 1 saat. Sizinde söylediğiniz gibi hafta da 5 gün 9 saatten çalışıyoruz. Yani haftalık çalışma süremiz 45 saate denk geliyor. 2 gün ise izin. Tabi ki bu vardiyalara göre değişkenlik gösteriyor. Verdiğiniz bilgiler ve yardımınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.

ben 1998 çıraklık sigortası oldum2001 pirim yatmaya başladı ben işten ayrılmak istiyorum kıdemtazminatımı alabilirmiyim