Ynt: Moral Köşesi
Kesin kolay sorular çıkacak. Herkes kazanacak. Garbın afakını göreceğiz. Velakin görmekle yetinmeyeceğiz arkadaşlar. Garba da dokunacağız.
Yeni mevzuatla çok defter tutma dönemi kapandı. Bu yüzden mükellefler artık meslekte uzman, kalifiye mali müşavirlere ihtiyaç duymaya başladı. Bu alanda çok eksiklik var.
İşte siz sevgili Mali Müşavir adaylarım. Siz bu sınavda fazla yorucu olmayan bir çalışmayla Mali müşavir olacaksınız. Ancak iş bitmeyecek, Mali Müşavir olduktan sonra, size verilen bu yetkiyi kötü yönde kullanmayarak bile, yüksek standartlı, iyi gelirli ve seçkin bir mesleğin sahibi olacaksınız. Devlet her daim yanınızdadır, size asla ekstra iş yükü çıkmayacak, aidat ve tahsilatlarınız güvenceye alınacaktır. Siz bu devletin ve milletin belkemiği, vergi idaresi için vazgeçilmez yegane kurumsal kimliğe sahip uzmanlarsınız. Bu alandaki kıymetinize binaen ben milletvekili adayınız, vergi idaresi ve meslek örgütünüzle canla başla sizlerin iş ve hayat koşullarını düzeltmek için eşgüdümlü çalışacağız.
Her lafım söz, her sözüm senettir değerli Mali Müşavir adaylarım. Bunu seçim nutku diye adlandırmayın efendiler, sizin yolunuzda, bahtınızda benimle her daim açık olacaktır. Ben size hizmetkar olmaya geldim, sayın Unakıtan gibi efendi olmaya değil... Hakk'ın izniyle bu kara ve bedbaht günleriniz benimle sona erecektir.

Moral böyle verilir. Çoğu yalan olsa da.