Muhasebe Bürosunda Çalışmak Mantıklı mı ?

yavuzakbal

Katkı Sunan Üye
Merhaba,
Yaşım 34. 8 yıldır bir şirketin ön muhasebesindeyim. 2 yıldır resmi defterini yazıyorum. Ba-Bs ve işçi giriş-çıkışlarının resmi takibini yapıyorum. Bir büyüğüm (SMMM) ufaktan emekli olmak istiyor, bende yeterlilik sınavlarına giriyorum. Bu abim gel başla istediğin zamanda büroyu sana devredeyim diyor.

Benim muhasebe büroları hakkında duyduklarım şunlar; Ayın tahminim en az 2 haftası akşam 8-10 a kadar çalışırlar. Çok stresli, aşırı yoğun ve tatili olmayan bir iş. Bunlar ne kadar doğru?

Sizce muhasebe bürosunda çalışmak mantıklı mı?

Muhasebe büroları maalesef bildiğiniz gibi.Yaptırım gücünüz yok küçük işletmelerle uğraşılıyor genelde büyük işletmeler kendi bünyesinde meslek mensubu istihdam ediyor.İnsanlar sadece alıp satmayı biliyor muhasebe getiren değil götüren bir iş kolu olduğu için önem verilmiyor meslek mensubu sayısı çok düzgün çalışan mükellef sayısı az hzmet vermek zor oluyor.
Önce mükellefleri eğitmek lazım şirketin sadece ortağı olduğunu sahibi olmadığını hazmetliler.İstikrarlı kurumsallaşmış çalışanlarca idare edilen bir firmada olmak devam etmek büro sitresinden iyidir orada hiç olmazsa rekabet yok mesai mevhumu var .Büroculuğun 38 yılında 100 müşteri ile zirve yaptığım yıllar oldu hala başladığım yerdeki gibiyim yani 40 yıl boşuna geçmiş emeğin karşılığı alınamamış belki kötü örneğim ama hala çalışmak zorundayım karar sizin.Bulunduğunuz yerde biraz farklı olabilir ama genelde anadolu aynı durumda.İyi çalışmalar.

Yeterlilik sınavlarına girdiğinize göre belge almayı düşünüyorsunuz. Önemli olan kendinizi nerede huzurlu hissedeceğiniz. Muhasebecilik biraz da sevgi işi sevmeden bu mesleği yapmak gerçekten zor. Bürolar, yeterli kaliteli müşteri ile daha yüksek kazanç getirebilir. Ama bir memur hayatınız olmaz. Belki akşamları eskisi kadar geç vakte kalınmaz ama tatil programlayamazsınız. Maalesef devlet memurlarına yaptırdığı birçok işi artık muhasebecilere yaptırıyor. Buna karşılık bedelsiz yaptığınız işler de var. Karşıt inceleme raporu doldurmak gibi. Sorumlulukları var karşılıksız... Gelirinizdeki artış karşılığında hayatınızdan vereceklerinizi önünüze koyup düşünmeniz lazım. Bu sefer kendiniz için bir muhasebecilik yapın :) Sağlıkla kalın.