F
father
Ziyaretçi
muhasebe bürosunu devredecek üstad varmı,varsa devir alabilirim bilginize...............
_burak_ ' Alıntı:father senin belgen var mı birader?
stonhand ' Alıntı:Mantıklı düşünelim birinin ayda 5000 TL getirisi olan bir bürosu var ve kafayı yiyecek gidip bunu 50,000 e satacak alanda 10 ayda parasını amorti edip ömür boyu mutlu mesut yaşayacak tabi arada haidi ve peter,pollaynna ile birlikte ellerinde çiçek sepetiyle gelip herkese mutlulukda dağıtacak ;D ;D ;D
Kardeşim benim değil kimin bürosu olursa olsun öyle satış falan ben duymadım ama gördüğüm üstatlar şunu yapıyor
1: çok yakın akraba devri yapıyorlar yada çocuklarına bırakıyorlar
2: Bir tane sağlam adam bulup adamdan belli bir para alıyorlar ama o parada büyoru alanı ne öldürüyor nede yaşatıyor karın tokluğuna büro işlettiğini zannediyorlar
Yani öyle aylık geliri 5000 olacak gidip bunu 50,000 e satacak keriz varsa hemde bu keriz belgeli bir keriz ise bir düşünmekte fayda var. Bir ev alsanız ancak kira ile kendisini 10 yılda amorti ediyorsa yatırdığın parayı öyle 1 yılda amorti edecek ömür boyu ihya edecek yatırım aracı bulursanız bizede haber verin öyle bir yatırım aracını satıcak keriz kolay kolay bulunmaz çünki ;D ;D ;D
Eğerki bir üstat bunu yapacaksa aylık 5000 TL geliride varsa o büroyu 250,000 ede satsa gene bedavadır. çünki sattığı şeyin para kazanması için bir şey satılmasına gerek yoktur hizmet sektörüdür 250,000 e satsa alan vatandaş 4 yılda parasını amorti eder sonra ömür boyu keyfine bakar : :
stonhand ' Alıntı:Hocam arkadaşımın ağabeyi eski müşavirlerdendir, geçen bir ara kendisiyle konuşmak nasip oldu üstad işi bırakmış dediğiniz gibi bürosunuda devretmiş ve o parayla İstanbulda 2 adet daire satın almış. Büro devri oluyor olmasınada sağlam ve eski bir büro olunca rakamlar gerçekten uçuk olabiliyor.
Şu anda faizcilik bitti yani 250.000 TL niz varsa o paraya 1 yıl dokunmayacaksınız alacağınız faiz 20.000 TL civarı bir rakam olacak ancak bu paraya sağlam bir büro alırsanız (ama gerçekten sağlam bir büro diyorum vırı zıvır defterler değil A.Ş ve LTD sayısı 40-50 civarı olan tahsilatı temiz olan )yıllık geliriniz 50-60 binden + defter tastik ıvır zıvır paraları ile 80-100 binden aşağı olmaz.
Şunuda ekleyeyim benim denetiminde staj yaptığım müşavir bugün büromu devrediyorum 200.000-250.000 TL ver desin gider evimi,arabamı satar üstüne kredi çeker hayatımı riske eder o büroyu devralırım, adam büronun 3 yıllık geliri ile milyon TL lik villa dikti,altına sıfır araba çekti.
Üstadım yani bazı durumlarda bize çok yüksek gelen paralar bazıları için villasının temel atma parası,yada iç dekorasyon parası oluyor .
adrenalin.adrenalin ' Alıntı:Selam Baylar Bayanlar,
Varsa muhasebe mesleğini iyi biliyorum ama tek engelim belge diyen SMMM belgemi kiralayabilirim [email protected] adresinden bana ulaşabilirsiniz.
Şayet kaliteli bir bürosu olup da belgeli bir arkadaş ortak arayan varsa yine hazırım ben.
Detayları konuşabiliriz.