Muhasebe Bürosunu Devreden Üstad var mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan father
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
F

father

Ziyaretçi
muhasebe bürosunu devredecek üstad varmı,varsa devir alabilirim bilginize...............

Ynt: Muhasebe Bürosunu Devreden Üstad var mı?

Bakkal dükkanı mı devralıyorsun kardeş.

father senin belgen var mı birader?

bizim meslekte eczacılığa döner yakında... ;D

E iş sadece beyanname vermek olarak kaldıgı ıcın eczacılıgıda doner bakkalıgıda

su ıfrs gelsın artık :)

stajımın bitmesine az kaldı belge sorun değil alırım önemli olan büro,bakkal çakkal devir almıyorum herlade,bürosunu devretmek isteyen mali müşavir olamaz mı yani,işinden de sıkılan emekli olmak isteyen mali müşavirler olabilir diye yazdım ben,benimle dalga geçenler eczane mi devir alıyosun bakkal mı diyenler , size böyle bir fırsat çıksa balıklama atlarsınız mrk etmeyin

bu fikri kafandan çıkar bence hem yüksek paralar istiyorlar hemde garantisi yok.. tanımadığın biri tanımadığın mükellefleri sana parayla satacak. !mesela! ben 50-55 yaşında olsam 40 mükellefim olsa hepsi bilanço uğraşmak istemiyor olsam... bunlardan ödemede sıkıntı yaşadığım 20 tanesini 75bintl ye satarım bi tane yazlık alırım. kalan 20 tanesi için sağlam bir eleman bulurum arada bir kontrol ederim. bu arada 2000-2500tl ciro yapacağın ödeme garantisi olmayan mükellefler için piyasada 80 000 tl lerden bahsediyorlar.

Mantıklı düşünelim birinin ayda 5000 TL getirisi olan bir bürosu var ve kafayı yiyecek gidip bunu 50,000 e satacak alanda 10 ayda parasını amorti edip ömür boyu mutlu mesut yaşayacak tabi arada haidi ve peter,pollaynna ile birlikte ellerinde çiçek sepetiyle gelip herkese mutlulukda dağıtacak ;D ;D ;D

Kardeşim benim değil kimin bürosu olursa olsun öyle satış falan ben duymadım ama gördüğüm üstatlar şunu yapıyor
1: çok yakın akraba devri yapıyorlar yada çocuklarına bırakıyorlar
2: Bir tane sağlam adam bulup adamdan belli bir para alıyorlar ama o parada büyoru alanı ne öldürüyor nede yaşatıyor karın tokluğuna büro işlettiğini zannediyorlar

Yani öyle aylık geliri 5000 olacak gidip bunu 50,000 e satacak keriz varsa hemde bu keriz belgeli bir keriz ise bir düşünmekte fayda var. Bir ev alsanız ancak kira ile kendisini 10 yılda amorti ediyorsa yatırdığın parayı öyle 1 yılda amorti edecek ömür boyu ihya edecek yatırım aracı bulursanız bizede haber verin öyle bir yatırım aracını satıcak keriz kolay kolay bulunmaz çünki ;D ;D ;D

Eğerki bir üstat bunu yapacaksa aylık 5000 TL geliride varsa o büroyu 250,000 ede satsa gene bedavadır. çünki sattığı şeyin para kazanması için bir şey satılmasına gerek yoktur hizmet sektörüdür 250,000 e satsa alan vatandaş 4 yılda parasını amorti eder sonra ömür boyu keyfine bakar ::) ::)

Ya o kadar cok muhasebecı varki muhasebeden anlamıyorlar bılen bır eleman alıyorlar üc beş kurus maas onun sayesınde büroyu yönetiyor

stonhand ' Alıntı:
Mantıklı düşünelim birinin ayda 5000 TL getirisi olan bir bürosu var ve kafayı yiyecek gidip bunu 50,000 e satacak alanda 10 ayda parasını amorti edip ömür boyu mutlu mesut yaşayacak tabi arada haidi ve peter,pollaynna ile birlikte ellerinde çiçek sepetiyle gelip herkese mutlulukda dağıtacak ;D ;D ;D

Kardeşim benim değil kimin bürosu olursa olsun öyle satış falan ben duymadım ama gördüğüm üstatlar şunu yapıyor
1: çok yakın akraba devri yapıyorlar yada çocuklarına bırakıyorlar
2: Bir tane sağlam adam bulup adamdan belli bir para alıyorlar ama o parada büyoru alanı ne öldürüyor nede yaşatıyor karın tokluğuna büro işlettiğini zannediyorlar

Yani öyle aylık geliri 5000 olacak gidip bunu 50,000 e satacak keriz varsa hemde bu keriz belgeli bir keriz ise bir düşünmekte fayda var. Bir ev alsanız ancak kira ile kendisini 10 yılda amorti ediyorsa yatırdığın parayı öyle 1 yılda amorti edecek ömür boyu ihya edecek yatırım aracı bulursanız bizede haber verin öyle bir yatırım aracını satıcak keriz kolay kolay bulunmaz çünki ;D ;D ;D

Eğerki bir üstat bunu yapacaksa aylık 5000 TL geliride varsa o büroyu 250,000 ede satsa gene bedavadır. çünki sattığı şeyin para kazanması için bir şey satılmasına gerek yoktur hizmet sektörüdür 250,000 e satsa alan vatandaş 4 yılda parasını amorti eder sonra ömür boyu keyfine bakar ::) ::)

stonhand ben devir duyuyorum.. genelde 1 yıllık büronun cirosu kadar oluyor.. ayrıca 250.000 tl olan adamın devralmasına gerek yok 50.000 tl sıyla geçinir 3-4 yılda o geliri elde edebilir.. bunu bir yatırım aracı olarak görmemek lazım herkes devraldığı büroyu yürütemeyebilir mükellefi kaçırabilir yada uyuşma olmaz böyle riskleride var

Hocam arkadaşımın ağabeyi eski müşavirlerdendir, geçen bir ara kendisiyle konuşmak nasip oldu üstad işi bırakmış dediğiniz gibi bürosunuda devretmiş ve o parayla İstanbulda 2 adet daire satın almış. Büro devri oluyor olmasınada sağlam ve eski bir büro olunca rakamlar gerçekten uçuk olabiliyor.

Şu anda faizcilik bitti yani 250.000 TL niz varsa o paraya 1 yıl dokunmayacaksınız alacağınız faiz 20.000 TL civarı bir rakam olacak ancak bu paraya sağlam bir büro alırsanız (ama gerçekten sağlam bir büro diyorum vırı zıvır defterler değil A.Ş ve LTD sayısı 40-50 civarı olan tahsilatı temiz olan )yıllık geliriniz 50-60 binden + defter tastik ıvır zıvır paraları ile 80-100 binden aşağı olmaz.

Şunuda ekleyeyim benim denetiminde staj yaptığım müşavir bugün büromu devrediyorum 200.000-250.000 TL ver desin gider evimi,arabamı satar üstüne kredi çeker hayatımı riske eder o büroyu devralırım, adam büronun 3 yıllık geliri ile milyon TL lik villa dikti,altına sıfır araba çekti.
Üstadım yani bazı durumlarda bize çok yüksek gelen paralar bazıları için villasının temel atma parası,yada iç dekorasyon parası oluyor :( :(.

stonhand ' Alıntı:
Hocam arkadaşımın ağabeyi eski müşavirlerdendir, geçen bir ara kendisiyle konuşmak nasip oldu üstad işi bırakmış dediğiniz gibi bürosunuda devretmiş ve o parayla İstanbulda 2 adet daire satın almış. Büro devri oluyor olmasınada sağlam ve eski bir büro olunca rakamlar gerçekten uçuk olabiliyor.

Şu anda faizcilik bitti yani 250.000 TL niz varsa o paraya 1 yıl dokunmayacaksınız alacağınız faiz 20.000 TL civarı bir rakam olacak ancak bu paraya sağlam bir büro alırsanız (ama gerçekten sağlam bir büro diyorum vırı zıvır defterler değil A.Ş ve LTD sayısı 40-50 civarı olan tahsilatı temiz olan )yıllık geliriniz 50-60 binden + defter tastik ıvır zıvır paraları ile 80-100 binden aşağı olmaz.

Şunuda ekleyeyim benim denetiminde staj yaptığım müşavir bugün büromu devrediyorum 200.000-250.000 TL ver desin gider evimi,arabamı satar üstüne kredi çeker hayatımı riske eder o büroyu devralırım, adam büronun 3 yıllık geliri ile milyon TL lik villa dikti,altına sıfır araba çekti.
Üstadım yani bazı durumlarda bize çok yüksek gelen paralar bazıları için villasının temel atma parası,yada iç dekorasyon parası oluyor :( :(.

:) evet bazı yerlerde bu para çok değil dediğin gibi.. staj yaptığın yerdeki adamda iyiymiş hakkaten.. bende bu yıl sonuna kadar bişey yapmak istiyorum içim içimi yiyor çalıştığım yerde... patronda seziyor tabiki adamın davranışları değişti eskisi gibi değil :) hiç kontrol etmediği mizanları getir bi bakalım diyor.. bu yıl büro açmak istiyorum eylül-ekim gibi ciddi çalışmalar yapmayı düşünüyorum yani ne yapabilirim nerelerden ne toplayabilirimi ortaya çıkarmam lazım.. birde devir durumu var biyerden fena değil gibi aslında hazır iş olmasıda cazip geliyor.. hayırlısı bakalım

Hazır iş almak riskli bence. Yıllarca çalıştıkları ve sırf o mali müşavirin hatırı için daha cazip fiyata defter bakmayı tahhahüt eden yakınlarını reddeden müşteriler, mali müşavirin değiştiğini duyunca bence çil yavrusu gibi dağılırlar. O müşterilerin yıl içinde kaç tane mali müşavir ziyaretine maruz kaldıklarını, mali müşavir sayısından kestirebilirsiniz ve yeni mesleğe başlayan mali müşavirinde vereceği teklifi az çok kestirebilirsiniz. Onun için çok dikkat diyorum. En iyisi 10 tane bilanço bulup sıfırdan işe başlamak. Bol şanslar hepinize...

Selam Baylar Bayanlar,

Varsa muhasebe mesleğini iyi biliyorum ama tek engelim belge diyen SMMM belgemi kiralayabilirim [email protected] adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Şayet kaliteli bir bürosu olup da belgeli bir arkadaş ortak arayan varsa yine hazırım ben.

Detayları konuşabiliriz.

adrenalin.adrenalin ' Alıntı:
Selam Baylar Bayanlar,

Varsa muhasebe mesleğini iyi biliyorum ama tek engelim belge diyen SMMM belgemi kiralayabilirim [email protected] adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Şayet kaliteli bir bürosu olup da belgeli bir arkadaş ortak arayan varsa yine hazırım ben.

Detayları konuşabiliriz.
>:( >:( >:(

muhasebe ofisi de devronulabilir .bende 10-15 gün sonra muhasebe ofini devralacağım .ama ben babamdan devralıyorum .bütün mükelleflerimizde 7 aylık sm kestik vergi kaydımı yaptıktan sonrada sözleşmeleri yenileyeceğim .sanırım bunlar yeterli başka gözümden kaçan bişey var mı sizce

büronun devrini/satışını duymamış olmak o işin olmadığı anlamına gelmez bal gibi vardır
müşavir emekli olacak yada artık bu işi yapmak istemiyor ne yapacak mükelleflerine kendinize bir müşavir bulun ben işi bırakıyorum mu diyecek siz olsanız böylemi yaparsınız tabiki birine referans olup devredecek neden onca yıl kahrını çektiği mükellef pörtföyünü bir gelir karşılığı devretmesin arkadaş da belgesini alacakmış mükellef bulma derdinden kurtulmak için hazır mükellef arıyor ne var bunda büro açmanın mükellef bulmanın ne demek olduğunu hepimiz biliyoruz böyle bir teklif gelse size imkanlarınızda elveriyorsa kabul etmezmisiniz bence kabul edilir...