Muhasebe Denetimi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TIMARLI
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
1- denetim programının yararlarını maddeler halinde sayınız. (Açıklama Yapılmayacak) 20 Puan

2- Denetim Tekniklerini Sayınız.(Destekleyici Kanıt Elde Etmek için Kullanılan Denetim işlemleri) 40 Puan

3- iç denetçi ile bağımsız denetçi karşılaştırınız farkları ayrı ayrı yazınız. (Açıklama Yapılmayacak) 40 Puan

Son Hakkım ve tek dersimdi ALLAH'ın izni ile bitirdim.

Ynt: Muhasebe Denetimi

Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar. Bu dönem soruların kolay olacağı söyleniyodu, öylede oldu. İnşallah emeklerimizin karşılığını alırız, umarım hayal kırıklığına uğramayız, çünlü tek bu dersim kalmıştı.

İnşallah geçersiniz. Soruları da bu sefer kolay sormuşlar, çok emek harcamadan geçilebilecek kadar kolay olmuş.
Geçmiş olsun

Benimde iyi geçti şükürler olsun. Darısı diğer derslerin başına ;D

gerçekten kolay olmuş darısı muhasebe sorularına

Arkadaşlar ben denetim tekniklerine
1-FİZİKİ İNCELEME VE GÖZLEM
2-DOĞRULAMA
3-SORUŞTURMA
4-BELGE İNCELEMESİ
5-YENİDEN HESAPLAMA
6-ANALİTİK İNCELEME
7-KAYIT SİSTEMİNİN YENİDEN İNCELENMESİ
8-İLGİLLİ HESAPLAR ARASINDA İLİŞKİ KURMA
9-OLANDIŞI İŞLEMLERİN ARAŞTIRILMASI

bunları yazdım...

ancak farklı kaynaklarda 7 ve 8 tane yazılmış farklı isimlerle bu teknikler..

hoca neyi baz alır sizce..fikri olan varmı

denetim programı ile ilgili soruyu salladım..siz neler yazdınız.. ..ömer duman nın kitabında öyle bir konu yoktu sanırım..görmemem mümkün değil

DENETİM PROGRAMININ YARARLARI:

1. Denetim çalışmaları sırasında yapılacak işlerin genel görünümü hakkında bilgi verir,
2. Denetim elemanları arasında dengeli bir İşbölümünün yapılmasını sağlar,
3. Zaman ve emek tasarrufu sağlar.
4. Denetim çalışmalarının eksiksiz yapılmasına imkân sağlar,
5. Bir denelim elemanı tarafından başlatılmış denetim çalışmasının, başka bir denetim elemanı tarafından sürdürülmesine imkân verir,
6. Ekip sorumlularının işlere düzgün bir şekilde nezaret edebilmele¬rine imkânı sağlar.
7. Denetim sonrası yapılabilecek çeşitli soruşturmalarda kanıt olarak kullanılabilir,
8. Gelecekte yapılacak denetim çalışmalarında yol gösterici veya
destekleyici olarak kullanılabilir,
9. Denetçi ve yardımcıların, çalışmalarını, genel kabul görmüş dene-
tim standartlarına göre yürütmelerini sağlar.

Denetim Teknikleri
1-Fiziki İnceleme Ve Sayım
2-Belgelerin İncelenmesi Tekniği
3-Doğrulama (Teyit-Mutabakat
4-Soruşturma(Bilgi Toplama
5-Gözlem
6-Yeniden Hesaplama(Mekanik-Matematiksel doğrulama
7-Kayıt Sürecinin İncelenmesi
8-İlgili Hesaplar Arasında İlişki Kurma
9-Derinlemesine Araştırma(Ayrıntılı Araştırma
10-Analitik İnceleme Tekniği

40 puan vermişler bir soruya yaa...geçirmek için sorulmuş resmen....her giren geçer bence bence telaş yapmayın...notlar da bol olacaktır..geçen maliyet sınavında gördük...

TIMARLI ' Alıntı:
1- denetim programının yararlarını maddeler halinde sayınız. (Açıklama Yapılmayacak) 20 Puan

2- Denetim Tekniklerini Sayınız.(Destekleyici Kanıt Elde Etmek için Kullanılan Denetim işlemleri) 40 Puan

3- iç denetçi ile bağımsız denetçi karşılaştırınız farkları ayrı ayrı yazınız. (Açıklama Yapılmayacak) 40 Puan

Son Hakkım ve tek dersimdi ALLAH'ın izni ile bitirdim.

Benim de tek dersim ve son hakkımdı. 1.soru %25, 2.soru %90 3.soru % 80-90 doğruydu.

Kendi kendime not vermiyorum. Geçen sınavda en az 60 demiştim gele gele 33 geldi.

İnşallah biter...

Denetçi çeşitli denetim tekniklerini kullanarak destekleyici kanıt toplar. Destekleyici kanıt toplamak için izlenen yollara denetim işlemleri denilmektedir. Destekleyici kanıt elde etmek için kullanılan denetim işlemleri aşağıdaki şekilde sınıflandırılabilir.

- Fiziki inceleme: Belgelerin ve kuruluşun kayıtlarında gösterilen maddi varlıkların gerçekten varoldukları fiziki inceleme yoluyla araştırılır. Bu denetim biçimi maddi varlıklar ve resmi belgelerle sınırlıdır.

- Gözlem: Gözlem belirli faaliyetlerin tamamlanması sırasında hazır bulunma, yapılan işleme nezaret etmektir. Gözlem konusu, kişiler, işlemler ve süreçlerdir.

- Doğrulama: Doğrulama işlemi denetçinin kuruluş dışındaki kaynaklardan doğrudan doğruya yazılı bilgi almasıdır.

- Soruşturma: Denetim süreci içerisinde denetçinin ilgililerden işlemlerle ve konularla ilgili olarak yazılı veya sözlü bilgi almasıdır.

- Kayıt sisteminin yeniden kontrolü: Örneklemeler yoluyla kaynak belgelerin seçilmesi, bu belgelerden hareketle muhasebe kayıt ortamında ileriye doğru giderek, incelenen konu ile ilgili muhasebe kayıtlarının doğruluğu araştırılır.

- Yeniden hesaplama: Kuruluş tarafından yapılmış olan aritmetik hesaplamaların denetçi tarafından doğrulanmasıdır.

- Belge incelemesi: Bir işlem veya olaylarla ilgili olarak muhasebe sisteminde varolan ile ilgili tüm belgelerin ayrıntılı olarak incelenmesidir.

- Göz atma: Denetçinin muhasebe ortamına kabaca göz atarak olağandışı durumları ortaya çıkarmasıdır.

- Analitik inceleme: Bu denetim işlemi karşılaştırmalar, oran analizleri, karşılıklı hesaplar arasında ilişki kurma gibi işlemlerden oluşur.

denetimde istediğiniz gibi olmuş

çok çok basit sormuşlar