Muhasebeci Değişikliği Hakkında...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan NEŞE79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

NEŞE79

Katkı Sunan Üye
Merhaba Arkadaşlar...
Ben yeni büro açan bir arkadaşınızım.Benim sorum şu olacaktı.Örneğin ben bir muhasebeciden defter devralmak istiyorum.O muhasebeciden talep etmem gereken şeyler nelerdir?Mükellef benimle çalışmak istemekte fakat muhasebeci defteri teslim etmek istemesse durum ne olur?Devir teslim tutanağı gerekmektemedir?Bu konuda yardımlarınız beklemekteyim...

Saygılarımla...

Ynt: Muhasebeci Değişikliği Hakkında...

Sayın NEŞE79,

Mesleki yönetmelikleri, tekrar, gözden geçirin.

Cevabınız çok açıklayıcı olmuş.Teşekkür ederim...

Sayın NEŞE79,

Takvim yılı başından itibaren mükellef ile sözleşme imzalayıp 2008 yılı muhasebe işlemlerini yapmanız durumunda önceki muhasebeciden alacağınız tek şey kdv devri ve stoktur. Zaten önceki muhasebeci 2007 yılı işlemlerini yapmak zorunda. En kötü ihtimal bilgileri alamazsanız (ki vermemesi için hiçbir sebep yok) maliyeden, önceki dönemden devreden kdv bilgilerini ocak ayında, şubat ayında geçici vergi beyannamesinde dönem sonu stoğunu, işletmenin bilanço esasına göre defter tutması halinde mart ayında önceki muhasebecinin vereceği gelir vergisi beyannamesi doğrultusunda bilançosunu alıp kayıtlarına alabilirsin. Önceki yıl alınamayan evraklar için yeni muhasebecinin herhangi bir sorumluluğu yok.

Normal Şartlarda almanız gereken bilgiler
- işletme Hesabı Esasına göre defter tutuyorsa;
Aralık ayı devreden Kdv ile 2007 yılı Dönem Sonu Mal Mevcudu bilgileri
-Bilanço Esasına göre defter tutuyorsa;
2007 Yılı Kapanış yevmiye kaydı yeterlidir
İşlerinizde başarılar dilerim. Ayrıca yeni büronuz hayırlı olsun.

Sayın Rıza Özbek
Sizin gibi değerli üstatların bilgilerini, bizim gibi mesleğe yeni giren ve idealist meslek mensupları ile egosuz paylaştığınız için ve destekleriniz için teşekkür ederim.Saygılar sunarım.