mart ayı sonunda büroma gelen mükellef defterlerini başka muhasebeciye vermek istediğini sebep olarakta muhasebecinin amcasına ait inşaat işini yapacağını o yüzden de defterlerini alması gerektiğini beyan ederek defterlerini istedi. Yıl ortası defter verilmez yıl sonu veririm dedim ve gitti bir kaç tlf görüşmesinden sonra muhasebeci ile büroya geldiler defterlerini vereceğimi ancak defter teslim tutanağına yukarıda mükellefin anlattığı sebebi gerekçe göstererek defter teslim tutanağını tanzim ettim, alacak meslektaşta imzalamayıp ben bu defteri senden almasını bilirim deyip mükellefle beraber büromdan gittiler. 2 gün sonra noterden elime sözleşmenin mükellef tarafından tek taraflı fesih edildiği ve defterlerinin de tarafımca alı konulduğu teslim edilmediği takdirdede kanuni işleme başlayacağını yazmıştı. ben de karşı ihtar çektim sözleşme bedelenin tamamını öderse defterlerini alabileceğine diye mükellef vergi dairesinden e beyan sözleşmemizi iptal ettirmiş ve nisan ayı itibariyle başka muhasebeciyle sözleşme imzalamıştır. Bu olayı odayada dilekçe ile yazdım.
Benim sorum üstatlar
mahkemeye alacak davası ve haksız fesih davası açsam olurmu sizce nasıl sonuçlanır
defter ve belgeleri hala bende kanuni olarak sözleşmeyi fesih ettiği için vergi dairesine mi yoksa mahkemeyemi devir edeyim?
Benim sorum üstatlar
mahkemeye alacak davası ve haksız fesih davası açsam olurmu sizce nasıl sonuçlanır
defter ve belgeleri hala bende kanuni olarak sözleşmeyi fesih ettiği için vergi dairesine mi yoksa mahkemeyemi devir edeyim?