Muhasebeciler Ağlıyor Doğru mu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ordeal28
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ordeal28

Katkı Sunan Üye
akadaşlar şu an sgk da çalışıyorum istanbulda ve bize gelen muhasebeciler hep şikayetçiler içlerinde 10 yıllık muhasebecilerde var.benim tanıdıgım muhasebeci arkadaşların sa durumu iyi yani 3-4 yıl önce büro açanlar durumu baya iyi yani neden her gelen muhasebeci ağlıyor gerçekten durum böyle kötü mü

Ynt: muhasebeciler ağlıyor doğru mu

ben sivas ta oturan ruhsatını yemi almış bir smmm im ve arkadaşın belirttiği husus şehrimizde de aynen gelişmekte ama bürosu olan ve 5 yıllık geçmişi olan her meslektaşın durumu iyi acaba ağlamayı mükelleflerden mi öğreniyolar yoksa bizim bilmediğimiz bir durum mu var piyasada haberimiz mi yok

Kaç tane tanbıdığım mmüşavir varsa hepsinde aynı sorun var.
Paralarını zamanında alamnıyorlar hatta dilenci gibi sürekli sitemek zorunda kalıyorlar. mükellefler maalesef müşavirlerine verdikleri parayı boşuna veriyoruz diye düşünüyorlar ve mmüşavirlere verecekleri ücreti en son sıraya atıyorlar :(

yani odada çok aktif olan yılların mmüşaviri yanında 4-5 kişi çalıştıran ve iyi paralar veren bir mmüşavirin bile aylık 10bin gelir elde etmesi gerekirken her ay 3binlirasını toplayabildiğini öğrenince büro açmaktan vazgeçtim.

omer-54 ' Alıntı:
bizimde büromuz olsada biz de ağlasak
yeter ki alacağın olsun borcun olmasın:)))

saygılar;

valla şimdi böyle diyorsunda alacağına alamayınca otomatikman borcunda oluyor :)
arkadaşım 2 dönem önce smmm oldu büro açtı geçen ay kirasını alacaklarını toplayamadığı için eşi ödemek zorunda kaldı. ancak bağkurunu ve faturalarını ödeyebildi.
alacaklarını eğer rahat alabilseydi (zamanında ) kirasınıda ödeyebilir üzerine parada kalacaktı...

ben de büroda çalıştım smmm olmadan önce

gerçekten alacağını alamamak çok kötü

ve alacağın varken borçlarını ödeyememek

stres küpü yapıyor insanı, o yüzden korkuyorum büro açmaya

ben büroda çalışıyorum.. ayrıca 4 tane mükellefim var işletme.. ya alacağını alamıyosun arkadaş adam sallıyor seni tam bırakayım bunları diyosun para öyle geliyor onunda tadı olmuyor hep idare eden sen oluyosun .. büro açmak sorun değil işini yürütmek sorun.. ama kesinlikle küçük çapta adamlara güvenipte büro açmaya kalkmayın en azından 3-5 tane büyük mükellefin olacak

Vallahi ağlamayan kimse yokki bu devirde doğal olarak da muhasebeciler de ağlamak da haklıdır yani

Ynt: Muhasebeciler Ağlıyor Doğru mu

müşavirlere verdikleri parayı boşuna veriyoruz şeklinde düşünen mükelleflerden alacaklarımızı vergilerin üzerine koyarak almak mübah mı acaba :D

trapcode ' Alıntı:
müşavirlere verdikleri parayı boşuna veriyoruz şeklinde düşünen mükelleflerden alacaklarımızı vergilerin üzerine koyarak almak mübah mı acaba :D

mübah mı bilmiyorum ama

mükellefin vergi ssk vb.borcunu alıp ödemek yasak ... :)

buna kim inanır?neredeyse altılı ganyan kuponunu bile yatırtacak ;D ;D ;D

arkadaşlar en yakın arkadasınız bir market acsa 1 ekmeğin bile fiyatını sorarsınız ama en yakın arkadasınız muhasebecilik gibi bir serbest meslekde çalışıyorsa hiçbir fiyat sormazsınız.

Arkadaşlar ben şu düşünceye karşıyım yukarda belirtilen gibi alacağını diğer borçlarına mübah kılmak kelimesine neden olmasın biz aynen bazen öyle yapıyoruz sonuçta bizlerde ekmek peşindeyiz bak arkadaş ne güzel yazmış borçlarını bile ödeyememe durumuna düşmüş peki bir saygın meslek olacak muhasebeci bu kadar ayaklar altına düşebilirmi kimsenin bu duruma düşürmeye hakkı varmı eğer vergi vb borçlarını ödeyebiliyorsa muhasebecinin emeğini verebilecek durumuda vardır neden olmasın bizler emekçi değilmiyiz ayrıca bir vegi borcunu ödemese faizi işler peki bu durumda muhasebeci alamadığı emek hakkına nasıl faiz işletsin 4 ay bilemediniz 8 ay veremeyenler var bakın arkadaşımız o duruma düşmüş yorumlar sizin artık yalnız mükellefe diyeceksiniz öyle ise böyle olur diye.

her türlü kuruma borcunu ses çıkartmadan öderler,bize gelince pazarlık yaparlar sevgili mükelleflerimiz.ticaret odasına,maliyeye,sgk ya ....borçları neyse kuzu gibi öderler.şimdi defter tasdik zamanı.kaç kişi tarife üzerinden parasını tam alabildi.adamlar çatır çatır pazarlık yapıyorlar.kimse hakkını alabiliyor mu yok.zamanında parasını alabiliyor mu yok.smmm ağlamasında kim ağlasın.