Muhtasar Beyanname Düzeltme Ek

meduzam

Katkı Sunan Üye
Üyelik
17 Kas 2005
Mesajlar
457
Konum
ankara
5 ADET işçimiz ocak ayından itibaren bildirilmesi unutuldu muhtasar beyanında
bu işçilerin gelir vergilerini temmuz ayı muhtasarına eklesek ödesek sorun olur mu.
diğer türlü ocak ayından itibaren düzeltme verirsek geçici beyanlarda sorun olabilir mi o zaman geçici vergi de düzeltmek zorunda kalabilirim.
Ocak ayından itibaren düzeltme muhtasatr verirseek
PIS+DZT şeklinde mi verecğim yeniden
 
Sayın Meduzam


*** 5 ADET işçimiz ocak ayından itibaren bildirilmesi unutuldu muhtasar beyanında
bu işçilerin gelir vergilerini temmuz ayı muhtasarına eklesek ödesek sorun olur mu.

--Evet sorun olur.Dolayıysyla Ocak ayı Muhtasar Beyannamesine düzeltme verin

***diğer türlü ocak ayından itibaren düzeltme verirsek geçici beyanlarda sorun olabilir mi o zaman geçici vergi de düzeltmek zorunda kalabilirim.

--Sayın formdaşım ''diğer türlü ocak ayından itibaren düzeltme verirsek '' derken siz bu 5 kişiyi her ay mı

unuttunuz ? Eğer öyle ise her ay'a düzeltme verin.Eğer öyle değilse sadece Ocak ayı Muhtasar Beyannamesine düzeltme vermeniz yeterli.

Düzeltme verirken PIS ve DZT şeklinde verebilirsiniz.


Önemli Not : Ocak ayı Muhtasarına düzeltme verirken diğer eski bilgileride eklemeyi unutmayın.Bu arada varsa Kira,Serb.Meslek makbuzu v.b. bilgileride ekleyeceksiniz


Geçici Vergide ise % 10 yanılma payını göz öününde bulundurarak işlem yapın.(% 10'luk yanılma payı için formda arama yapıp burdaki makalelerden faydalanbilirsiniz.)
 
Üstadım, burda geçici vergi zaten fazla ödenmiş oldu.% 10 yanılma payına bakmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Benim anladığım tersi durumda, yani geçici vergide artma olacaksa % 10 luk yanılma payına bakarak düzeltme yapacağımızdır.
 
Aşkıncığım

Piyasa uygulamasında haklısın fakat Gelir Tablosu ilkelerine göre ;

Gelir tablosu ilkelerinin amacı: satışların, gelirlerin, satışlar maliyetinin, giderlerin, kâr ve zararlara ait hesapların ve belli dönemlere ait işletme faaliyeti sonuçlarının sınıflandırılmış ve gerçeğe uygun olarak gösterilmesini sağlamaktır.

Gerçekleşmemiş satışlar, gider kalemler ,gelir ve kârlar; gerçekleşmiş gibi veya gerçekleşenler gerçek tutarından fazla veya az gösterilmemelidir. Belli bir dönem veya dönemlerin gerçeğe uygun faaliyet sonuçlarını göstermek için, dönem veya dönemlerin başında ve sonunda doğru hesap kesimi işlemleri yapılmalıdır.


İşte bunun için yoksa yanılmıyorsun haklısın


iyi geceler
 

Benzer konular

Üst