Muhtasar Beyanname Her Ay Verilmeli mi ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan zeynep06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba arkadaşlar,

ben mesleğe yeni başladım. geçen ay kira stopajımdan dolayı muhtasar beyanname verdim. bu ay ne yapmam gerekiyor, işçim yok herhangi bir stopaj kesintim de yok boş beyan mı vermem gerekiyor, hiç vermemem mi gerekiyor yok sa dilekçe mi vermeliyim eğer dilekçe verirsem internet ortamından mı verilmesi gerekiyor

Ynt: muhtasar beyanname her ay verilmeli mi ?

sadece kıra stopajınız var ise, dosyayı dilekçeyle 3 aylığa çevirtip,3 ayda bir beyanınızı verebilirsiniz.

Ynt: muhtasar beyanname her ay verilmeli mi ?

Eğer 3 aylığa çevirttiğiniz takdirde ilgili dönemde yine bir kesinti yok ise vergi dairesine bir dilekçe vermeniz yeterli olacaktır.

Ynt: Muhtasar Beyanname Her Ay Verilmeli mi ?

Merhaba,
Muhtasar Beyanname, KDV Beyannamesi gibi her ay verilmesi gerekli olan bir beyanname değildir. Eğer herhangi bir stopaj yapılmamışsa beyanname verilmesine gerek yoktur. Ayrıca beyanname verilmeyeceğine dair bir bildirim yükümlülüğü de bulunmamaktadır.

Aşağıdaki linklerde, benzer sorulara İstanbul Defterdarlığı tarafından verilen özelgelere ulaşabilirsiniz.

Gayrifaal mükellefin muhtasar beyanname vermesi gerekip gerekmediği hk.

Tasfiyeye giren ve herhangi bir tevkifat söz konusu olmayan şirketin muhtasar beyanname verip vermeyeceği hk.

merhabalar evet böyle olması gerekir ama bizim ilimizde vergi dairesi müdürü sadece kira kesintisi olan mükelleflerin muhtasar beyannamesini aylığa çevirdiler uymayıp verenlere de ceza kestiler.işgüzarlıktan başka bişey değil...

"10 kişiden az..." yorumlarken hiç çalışan yoksa bundan yararlanamaz şeklinde yorumlamış olabilirler ama sıfırda 10 dan küçüktür.