Mükeleflerin Muhasebecisini Değiştirmesi

mükellef muhasebecisini değiştirdiğinde eski muhasebecisinin sorumlulukları nelerdir mükellefin defterini ne kadar bir sürede yazdırıp teslim etmesi gerekir.

Ynt: mükleleflerin muhasebecisini değiştirmesi

Defterler kanuni süresi içinde yazdırılmalı.

Ynt: mükleleflerin muhasebecisini değiştirmesi

5 yıldır defterlerin hiçbirini yazdırmamış ve yazdırcam diyor yazdırmıyor.

Ynt: Mükeleflerin Muhasebecisini Değiştirmesi

Arkadaşlar merhaba
Yeni büro açtım ve ilk müşterim 01.11.2008 tarihi itibariyle defterlerini bana getirecek. Ben Luca kullanıyorum diğer mali müşavir ise micro.
Sormak istediğim, eski muhasebeciden detay mizan alıp rakamları devir olarak girerek işletmenin kayıtlarını yapabilirim değil mi? Daha sonra da defter dökümü yapılırken yılın ilk 10 ayını o yazdırır. Son 2 ayı ise ben yazdırırım. Bu konuda yanlışım varsa düzeltin lütfen. Çünkü eski muhasebeci 10 ayı da tekrar programa girmem gerektiğini söylüyor.
Şimdiden teşekkürler.

İlk 10 aya gerek yok.

Yevmiye noyu kalan nodan devam ettirmek kaydı ile son iki ayı yazdırabilirsin. Yani ilk md olarak 31.10 tarih ve önceki yazdırılan son yev no girerek yılbaşı açılış kaydı gibi mizandan md işlersin. Döküm alırken 11. aydan başlayarak yazdırırsın.

Çok teşekkür ederim. İçim rahatladı. Zaten hiç akıllıca gelmemişti...

AYLİN : yanlız devir rakamları girerken bakiye rakamları değil toplam devir rakamlarını girmeye unutma sonra yevmiye toplamların tutmaz dikkat..... büron hayırlı olsun aramıza hoş geldin kolay gelsin

susu26 ' Alıntı:
AYLİN : yanlız devir rakamları girerken bakiye rakamları değil toplam devir rakamlarını girmeye unutma sonra yevmiye toplamların tutmaz dikkat..... büron hayırlı olsun aramıza hoş geldin kolay gelsin
Doğru söylüyorsun..
Teşekkürler.

Arkadaslar Merhaba

11. ay itibarı ıle yeni gelen gercek kişi mükellefin defterleri sürekli formda 11 aya kadar yazılmış. Şimdi son bir ay için ne yapmamız gerekli bizde işletme programı yok sürekli forma el ile yazılır mı ? Ya da yeni defter alsa işletme defteri son ay için gidip o defteri tasdik ettirebilir mi ?

Teşekkür ederim

Bilgisayarınızda df şekline benzer kayıt oluşturup yazıcı ile döktürmelisiniz. İlla program olası gerekmez hesap tablosu hazırlayarak da yapabilirsiniz.