Mükellef Bildirim Listesi Hk.

ADAY ADAYI

Katkı Sunan Üye
arkadaşlar smmm mükelleflerinin listesini kaç ayda bir ve ne şekilde veya hangi bilgileri ile ismmob bildiriyor yardımcı olursanız sevinirim

Ynt: Mükellef Bildirim Listesi Hk.

altı aylık dönemler halinde yılda iki defa verilir.1.döneme ait olan liste temmuz ayında 2.döneme ait liste takip eden yılın ocak ayında

ben araştırdım üstadlara bi sorayım dedim... yeniyim zaten mükellefim yok bide iki satırlık listeye gitmeyeyim odaya dedim. sorduğum hiç bir meslek mensubu o listeyi odaya vermiyor hemde yıllardır. vergi dairesine olanı veriyor. dikkatimi çeken bir nokta da oda herşeyi hatırlattığı halde bu konuda hiç bir hatırlatma yapmadı liste istemedi tabi ismmmo diğer bazı odaların sitelerinde matbu form bile olan vardı. on yıldır meslek mensubu adam bir tane liste vermediyse ve ne bir uyarı ne de bir ceza almadıysa demekki o kadar önemli değil.
aslında bu uygulama ile 5 tane belgesizle ortak iş yapan 500 mükellefin beyannamesine imza atan suç ortağı belgeli muhasebeci tespit edilir.neyse konuyu başka yöne çekmeyeyim. ben vermedim ilk senemde ama ileride vereceğim odaya listeyi.

Faturasız mal satmak da mali açıdan yasaktır. Hiç kimse sizin başınızda durup satışlarınız karşılığı belge verin diye uyarmaz. Bu listelerde buna benzer. Hiç kimseniz sizi uyarması gerekmez. Siz kendi işinizi kendiniz takip etmelisiniz. Bir gün gelir bu basit form yüzünden ruhsatınız iptal ediliverir.

hiç bir oda yönetimi uyarıda bulunmaya cesaret edemez
normal şartlarda zorunluluktur bu liste ve uyulmamasının cezalarıda bellidir
uyarılır kınanır vs. fakat dediğim gibi oda yönetimi hiç bir zaman karşısına
meslektaşını alamaz.

Merhaba mülk sahibimiz bir üniversite, üniversitenin vergi numarası varmıdır mükellef bildirim listesinde nasıl beyan edilir ??

Evet teşekkürle belediyelerin ve üniverstielerin vergi numaraları varmış, ama zaten Mükellef bildirim listesi süresi 29 Hazirana uzatıldı rahatladımm valla =).