Münferit Beyannameler Hk

Sinem_35

Katkı Sunan Üye
Selamlar,

Arkadaşlar bazen bürolarımıza münferit olarak yıllık gelir vergisi beyannamesi doldurtmak için gelenler oluyor. Bu müşteriler için EK-4 aracılık ve sorumluluk sözleşmesini doldurup, sisteme girmemiz gerekiyor. Ayrıca bu müşteriler için hizmet sözleşmesi de düzenleyip damga filan yatırmaya gerek var mı ? Birde basit usül yıllık beyanname doldurtmaya gelenler için aldığınız ücret ne kadar paylaşabilirmisiniz ?

Ynt: Münferit Beyannameler Hk

arkadaşlar bu konuya görüşlerinizi bekliyorum

Ynt: Münferit Beyannameler Hk

Bence hizmet sözleşmesi düzenlemeye gerek yok. Çünkü bir kere geliyor. Basit usüllerle hiç ilgilenmediğim için ne kadar alındığınıda pek bilmiyorum ama 20-30 TL alınır herhalde. Yinede üstadlar bilgilerini paylaşırsa sevinirim.

Münferit beyannamelerde damga vergisi

Münferit beyannameler için EK-4 Elektronik beyn.aracılık sözleşmesi yaptığımızda ayrıca hizmet sözleşmesi yapılmadan(hizmet sözleşmesi no ve tarih boş bırakılarak) int.ten girişlerin yapılabileceğini İSMMO yaptığı duyuruda belirtmiş benim sormak istediğim münferit gönderdiğimiz beyannamelerin damga vergisi ödenecek mi eğer ödenecekse hizmet sözleşmesi mi yapmamız gerekir ...