Müşterinin Kestiğimiz Faturayı Kayıtlarına Almaması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan stajer66
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

stajer66

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar biz mal sevk ettiğimizde sevk irsaliyesi düzenliyoruz daha sonra da fatura kesip müşteriye gönderiyoruz. Müşterilerden birisi canı sağolasıca ilk önce malın gelmediğini söyledi biz irsaliyeyi gösterince geldiğini söyledi ama faturanın gelmediğini söyledi biz ise zamanında faturayı kargo ile gönderdik ama kargo zarfının içinde fatura olduğunu ıspatlıyamıyoruz. Biz daha sonra faturayı fakslayınca (alt suretini) ben bu fiyatlarda anlaşmadım ki daha düşüktü felan diyor. İlk önce bu durum için ne yapabiliriz. Daha sonra bundan sonraki sevkiyatlarımız için nasıl bir uygulama yapmamız gerekmektedir. Çok teşekkür ederim.

merhaba,

fiyat konusunda mutabık kaldıysanız ve sizin kestiğiniz fatura anlaşılan tutardan fazla ise, karşı taraf faturayı kayıtlarına alıp, aradaki farkı size fiyat farkı olarak fatura edebilir.

bundan sonrası için teslimlerinizi imza karşılığı yapmanızı ve faturalarınızı gönderdiğiniz kargo faturasının üzerine ............. n.lu fatura gönderisi diye not düşebilirsiniz. ya da faturayı iadeli taahhütlü olarak gönderebilirsiniz. iade kartının üzerine de fatura numarasını yazabilirsiniz.

saygılar.

faturayı kayıtlara almaması diye bir seçenekleri olmadığını düşünüyorum.
eğer yıl atladıysa faturayı tamamen kkeg'ye atarak kaydetmek zorunda. yok eğer yıl atladı, ancak kurumlar beyannamesi verilmedi ise sadece kdv'si kkeg'ye atılacak.

saygılarımla
smmm ahmet balcı

orda nasıl bilmiyorum ama, kargocular genelde gönderinin cinsine evrak veya ucuz olması açısından ticari değil ibaresi koyuyorlar. bence bu kısma .....nolu fatura diye ibare düşsek ve bu belgeyi saklayıp itiraz halinde ibraz etsek daha iyi olur diye düşünüyorum.

Ynt: Müşterinin Kestiğimiz Faturayı Kayıtlarına Almaması

merhabalar bir sorum olucak 2008/8 ayında bir müşteriye 35,227 k.dv dahil ben bu faturayı müşteriye 4 suret olarak gönderdim ön muhasebe kayıtlarına işlendi müşteri muhasebe kayıtlarına işlendi bizim genel muhasebeci kayıt altına almadı doğal olarak ve bugun 31/01/2009 karşıt inceleme tutanagı gelmiş eline o da farkına varmamış ve şimdi bize derki muhasebecimiz geriye dönük kdv muhtasar geçiçi vergi vericez der ve usulsuzlük cezası kesilir der ne kadar ceza alırız bu konuda bana yardımcı olmanız isterim cvp e-mai yoluyla yanıtlanırsa çok sevinirim [email protected]